Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Gorj: Reabilitarea DJ 675, cel mai mare proiect demarat în 2012

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Infrastructura rutieră este prioritată în programul de investiţii al Consiliului Judeţean Gorj din acest an. Ca urmare, au fost aprobate fonduri de 26,9 milioane lei, din care suma de 13 milioane lei va merge către lucrări de investiţii, iar 13,83 milioane lei vor fi alocate pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene.

    Cel mai mare proiect de drumuri ce va demara în acest an prevede reabilitarea DJ 675 (km 0+000 - km 25+000,Târgu Cărbuneşti-Ţicleni- Peşteana Jiu), investiţie ce se ridică la valoarea totală de 52,84 milioane lei. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi din fonduri de la bugetul local şi va fi finalizat în luna martie 2014, potrivit doamnei Carmen Toropu, din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

    Pe lângă modernizarea a 24 km de drum judeţean, proiectul presupune construirea a şapte podeţe şi reabilitarea a 55 de podeţe şi a 10 poduri.

    Timp de aproape o jumătate de an contestaţiile au împiedicat atribuirea contractului. Prima licitaţie a fost câştigată de SC "Coremi Inter" SA la un preţ de 18,6 milioane de lei, însă a fost contestată de către o firmă din Vâlcea pe motivul că suma respectivă nu justifică volumul lucrărilor. La rândul său, "Coremi Inter" a contestat licitaţia următoare la care nu a putut participa din cauză că a fost descalificată.

    În cele din urmă, contractul de execuţie în valoare de 19,56 milioane lei a fost atribuit asocierii S.C. "DomarCons"S.R.L. şi S.C. "StaiCons" S.R.L.

    Lucrările au demarat la 1 martie.

    Bugetul de investiţii a intrat la apă

    Per total pentru implementarea proiectelor de investiţii în anul 2012 a fost aprobat un buget local definitiv de 44,69 milioane, mai mic cu 15% decât cel de anul trecut.

    Lucrări ample la Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu

    Pe lângă lucrările de drumuri, primăria va acorda în 2012 o importanţă deosebită şi investiţiilor în infrastructura de sănătate, suma aprobată pentru astfel de proiecte ridicâdu-se la 13 milioane lei.

    Cel mai important proiect pe acest segment vizează reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, proiect ce beneficiază de finanţare din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 19,45 milioane lei, din care fondurile alocate pentru lucrările din acest an sunt de 12,16 milioane lei.

    Consiliul Judeţean Gorj a mai obţinut finanţare europeană pentru realizarea sistemului integrat de salvare montană a judeţului Gorj, proiect în valoare de 9,2 milioane lei, precum şi pentru extinderea şi dotarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, însumând 3,5 milioane lei.

    Turismul, calea spre dezvoltare a Judeţului Gorj

    Printr-o hotărâre de guvern a fost aprobată lista obiectivelor de investiţii în turism din judeţul Gorj cuprinzând nouă obiective.

    Dintre acestea cele mai relevante sunt:

    - Modernizarea circuitului de vizitare;

    - Peştera Polovragi - Modernizarea căii de acces către baza de salvare montană Rânca şi amenajarea unui heliport;

    - Reamenajarea potecilor turistice şi refacerea marcajelor pe traseele turistice montane interjudeţene din munţii Parâng, Vâlcan şi Godeanu.

    Pentru aceste obiective au fost elaborate Studiile de Fezabilitate, urmând ca în decursul acestui an să fie demarate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului etapele de proiectare şi execuţie.

    De asemenea, s-a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului alocarea de fonduri pentru realizarea lucrărilor de mare valoare patrimonială, la obiectivele: R.K. Casa Iosif Keber (cu o valoare totală investiţie 1,24 milioane lei cu TVA inclus) şi R.K. Casa Moangă Pleşoianu (cu o valoare estimată a lucrărilor de consolidare-restaurare şi punere în valoare de 1,19 milioane lei cu TVA inclus). Principalele surse de finanţare ale proiectelor sunt fondurile externe nerambursabile, respectiv fondurile de la bugetul de stat.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional