Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Grădinile verticale, un produs exclusivist pe piaţa noastră

Amenajări /

Grădinile verticale, un produs exclusivist pe piaţa noastră
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Katerina Georgescu, Arta Grădinilor: "Oamenii au înţeles că au nevoie de un plan pentru amenajarea grădinii"

    Katerina Georgescu: "Cele mai căutate servicii din portofoliul "Arta Grădinilor" sunt amenajările peisagistice şi lichenii"

    Dacă până acum amenajarea grădinii era un domeniu nou şi destul de greu digerat de români, anul acesta oamenii au început să înţeleagă faptul că au nevoie de un plan pentru amenajarea grădinii, potrivit doamnei Katerina Georgescu, peisagist în cadrul societăţii "Arta Grădinilor".

    "O grădină are nevoie de proiectare şi de serviciul de execuţie, iar oamenii au început să le separe. Se simte că oamenii încep să înţeleagă peisagistica şi cer acest serviciu. De asemenea, şi prestatorii de servicii devin mai mulţi", ne-a declarat Katerina Georgescu.

    În viziunea domniei sale, o grădină armonioasă trebuie să aibă atât elementele mult dorite, vegetale - plante de toate felurile, dar şi elemente artificiale, minerale, rigide - cum ar fi ziduri de piatră, jardiniere, terase, elemente cu apă, elemente decorative - metalice, texturi diferite îmbinate armonios.

    Totodată, pentru ca grădina să aibă un stil modern, trebuie să existe linii şi suprafeţe clare, bine definite, curate, fără elemente decorative, mărunte şi inutile, ne-a mai explicat peisagistul Arta Grădinilor.

    Din punct de vedere cromatic, trebuie folosite familii de culori şi accente de culoare asemănătoare.

    Atât cerere, cât şi oferta pe acest segment evoluează într-o continuă creştere, ne-au mai spus reprezentanţii companiei.

    Cele mai căutate servicii din portofoliul "Arta Grădinilor" sunt amenajările peisagistice şi lichenii.

    Când vine vorba de bugetul alocat pentru amenajarea grădinii, clienţii nu au sume fixe, ne-a mai spus doamna Georgescu, menţionând: "Sunt şi oameni care îşi imaginează că pot realiza grădina visurilor cu 1000-2000 de euro, lucru imposibil, dar sunt şi oameni care alocă aceeaşi sumă pe care au investit-o în construcţia casei".

    Katerina Georgescu: "O variantă foarte bună a grădinii verticale şi care nu are nevoie de mentenanţă este reprezentată de licheni"

    Grădinile verticale reprezintă, la acest moment, un produs exclusivist pe piaţa noastră. "Sunt puţine firmele care pot realiza o grădină verticală profi, pentru că sunt şi sisteme hobby mai accesibile financiar, dar incomparabile cu imaginea unei grădini vertical profesioniste. Mulţi văd în străinătate, vor, dar nu îşi alocă un buget pentru aşa ceva", mai precizează Katerina Georgescu.

    Realizarea unui proiect de grădină verticală presupune existenţa unei scurgeri, a unei surse de curent electric, a unei camere tehnice, precum şi existenţa unei surse de apă.

    "Ideal este să se înceapă o asemenea discuţie din momentul şantierului", adaugă peisagistul Arta Grădinilor.

    Katerina Georgescu a completat: "Trebuie văzut locul unde se doreşte a fi montată o grădină verticală, dacă este potrivit pentru o astfel de lucrare, terbuie văzută imaginea pe care beneficiarul şi-o închipuie. Apoi se realizează un proiect tehnic, urmat de unul pentru plantele folosite şi abia apoi se realizează proiectul propriu-zis".

    În plus, cei care aleg o grădină verticală trebuie să ştie că un astfel de proiect are nevoie de mentenanţă continuă şi de observare îndeaproape.

    Reprezentantul companiei ne-a dezvăluit că o variantă foarte bună a grădinii verticale şi care nu are nevoie de mentenanţă este reprezentată de licheni.

    "Se poate realiza orice model, diverse culori, sunt naturali, dar nu mai sunt vii. Astfel, neavând nevoie de niciun fel de îngrijire şi fiind sensibili doar la umiditatea aerului, în cazul în care aceasta scade sub 40%, textura lor nu mai este pufoasă", a mai afirmat Katerina Georgescu.

    Grădinile verticale şi pereţii verzi sunt aleşi atât pentru designul lor deosebit, dar şi pentru beneficiile pe care le au. Ele purifică aerul, în special în mediul interior - birouri, camere de oaspeţi, restaurante, iar în mediul exterior grădinile verticale acţionează ca un agent termoizolant, cu proprietăţi termoizolatoare mult mai bune decât orice altă izolaţie clasică, ca de exemplu polistirenul, ne mai informează sursa citată.

    În spaţiile comerciale, restaurante, săli de conferinţe, grădinile verticale pot fi utilizate şi ca agent fono-izolator şi, totodată, redau un efect psihic pozitiv.

    Pe acest segment, clienţii "Arta Grădinilor" - atât persoane fizice, dar şi persoane juridice - au acces la informaţii şi sunt deschişi la lucruri noi. Întrebat de oferta companiei pentru amenajările de grădină, peisagistul "Arta Grădinilor" ne-a transmis că fiecare client şi fiecare proiect este o provocare.

    "Ne dorim să răspundem nevoilor clienţilor noştri. Nu vă pot da un reper de ofertă, fiecare proiect este special şi complex în felul său. Strategia noastră este să livrăm proiecte la cheie, de la serviciul de proiectare la ultimul fir de gazon", a mai afirmat Katerina Georgescu.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional