Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grătare de grădină

F.A. Amenajări /

Acest barbeque de la Macimo costă 2500 euro+TVA (preţul include transport şi montaj în aproximativ 15 zile de la lansarea comenzii şi plata avansului)

Acest barbeque de la Macimo costă 2500 euro+TVA (preţul include transport şi montaj în aproximativ 15 zile de la lansarea comenzii şi plata avansului)

Grătarele reuşesc să stârnească cele mai interesante porniri gastronomice

Dacă sunteţi amatori de gătit în aer liber şi aveţi o curte care să vă permită amenajarea unei bucătării de vară, cu un barbeque, grătar, foişor sau un şemineu de exterior pentru serile mai răcoroase de vară sunteţi nişte persoane norocoase. Cu toţii ştim că mâncarea în aer liber are un alt gust şi dacă este vorba să fie pregătită la grătar cu siguranţă nu puteţi refuza un prânz sau o cină în aer liber.

Grătarele simple sau mai complicate, barbeque-urile, cuptoarele pe vatră pot fi personalizate şi modelate după dorinţele fiecărui client, astfel încât să se încadreze în peisajul grădinii dumneavoastră. Fie că apelaţi la un model simplu, rustic sau modern, societăţile de profil sunt deschise să asculte dorinţele dumneavoastră şi vin cu sfaturi, idei şi soluţii astfel încât toată lumea să fie mulţumită.

"Societatea noastră oferă o personalizare cât mai în detaliu a grătarului pentru grădină punând la dispoziţia clienţilor planuri, schiţe 2D sau 3D, desene de perspectivă care ajută la dezvoltarea conceptului şi care ţin cont de toate dorinţele funcţionale şi estetice ale clienţilor, deoarece detaliile fac diferenţa", ne-a declarat domnul Radu Ponta, administratorul Grupului Egrătare, din Arad.

Realizate în stil rustic sau clasic, modelele barbeque şi grătarele de gradină vor imprima un plus de personalitate spaţiului exterior al locuinţei dumneavoastră. "Condimentăm şi noi, ajutaţi de arhitectul nostru, şi reuşim să aducem pe lângă banala vatră cu grătar şi cuptorul de făcut pâine sau pizza, plita ţărănească cu ochiuri pentru ceaunel unde puteţi coace vinete, ardei sau roşii, chiuveta, blaturile de lucru şi nelipsitele poliţe sau etajere. Cu siguranţă că toate acestea vor reuşi să stârnească cele mai interesante porniri gastronomice", ne-a declarat domnul Florin Opriş, director de vânzări în cadrul societăţii Macimo SRL din Tulcea.

Din cauza preferinţelor spre complexitate, o căutare mai mare o au bucătăriile de vară, în componenţa cărora se regăsesc combinaţii între elementele: masă cu chiuvetă, spaţii de depozitare, cuptor tradiţional sau vatră.

Cumpărat sau la comandă?

În funcţie de preferinţele beneficiarilor sau de spaţiul pe care îl aveţi disponibil în curte puteţi opta pentru un grătar gata executat. În marile centre comerciale veţi găsi foarte multe modele, sau puteţi apela la specialiştii din domeniu pentru a pune în practică dorinţele dvs.

Grătarele de grădină sau barbeque-urile se doresc a fi realizate astfel încât acestea să aducă acea armonie grădinii, atât prin rusticitate cât şi prin modernism. De asemenea, estetica grătarelor de grădină poate fi modelată după criteriile fiecărui client spre deosebire de cele din comerţ, care au dezavantajul de a fi în cele mai multe cazuri standard (comune).

În schimb, pentru a vă personaliza grădina specialiştii recomandă construirea grătarului, deoarece, astfel, puteţi avea un model de grătar unic. În plus, durata de viaţă a grătarelor executate, comparativ cu cele turnate, este mult mai mare.

"Grătarele de grădină executate pe comandă de societăţile de profil, în comparaţie cu grătarele pe care le puteţi găsi în centrele comerciale, care sunt turnate sau prefabricate, au o rezistenţă mult mai mare", ne-a declarat Radu Ponta de la Egrătare Arad.

"Referindu-ne la barbeque-uri, aces­tea sunt realizate, de obicei, la comandă în funcţie de spaţiul existent, de arhitectura casei sau peisagistica grădinii", ne-a declarat domnul Florin Opriş, de la Macimo Tulcea.

Suprafaţa betonată pe care trebuie realizată construcţia este importantă mai ales pentru faptul că, de cele mai multe ori, în jurul barbeque-ului se construieşte un foişor. Racordările la apă şi energie electrică devin şi acestea necesare pentru a aduce confortul dorit, iar acel colţisor din grădină devine un spaţiu cu personalitate care de multe ori se transformă în "bucătăria de vară a bunicii".

La achiziţionarea unui grătar de grădină trebuie, în special, să căutăm unele caracteristici importante precum calitatea materialului şi a felului în care a fost construit, armonia detaliilor, o estetică cât mai plăcută, ne sfătuieşte domnul Ponta.

Materialul care are preponderenţa cea mai mare din punct de vedere al aspectului rustic este cărămida clasică. De asemenea, pentru grătarele şi barbeque-urile de grădină poate fi utilizată şi cărămida de şamotă, BCA/BCU care, fie se plachează după preferinţe fie li se aplică o tencuială decorativă.

Preţurile grătarelor de grădină

Preţurile barbeque-urilor, grătarelor şi ale grădinilor de vară variază foarte mult, în funcţie de model, de materialele folosite, de accesorii şi multe altele.

"Preţurile barbeque-urilor sau ale bucătăriilor de vară executate de societatea Macimo pornesc de la 1500 de euro şi pot ajunge până la 10.000 de euro în funcţie de complexitatea lucrărilor", ne-a declarat domnul Opriş.

"Preţurile sunt variate, depinzând de multitudinea componentelor constructive. Astfel pentru un grill simplu putem porni de la preţul de 1500 lei, şi putem ajunge chiar şi până la 15.000 lei, totul depinzând de materialele folosite, numărul de componente, prelucrarea detaliilor, aranjamentul în funcţie de locaţie etc.", ne-a declarat Radu Ponta de la Egrătare.

Fie că optaţi pentru un grătar simplu sau o bucătărie de vară, fiecărui model se poate anexa, după preferinţe, masă de lucru, chiuvetă, cuptor tradiţional (vatră), spaţiu pentru depozitare, afumătoare etc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional