Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Greentek a dotat AFI Park 2 cu sistem de iluminat inteligent cu LED

Alexandru Costea Amenajări /

Victor Cotrutz, CEO şi fondator Greentek

Victor Cotrutz, CEO şi fondator Greentek

Greentek LED Lighting, producător şi furnizor de sisteme de iluminat cu LED, a realizat şi implementat proiectul de iluminat inteligent pentru spaţiile de birouri din clădirea AFI Park 2, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Pentru spaţiile de birouri din AFI Park 2, Greentek a utilizat lămpi LED pentru iluminatul ambiental, precum şi software de management inteligent al iluminatului. Acest sistem personalizat recunoaşte scăderea intensităţii luminii naturale şi comandă creşterea sau scăderea intensităţii iluminatului, potrivit sursei citate.

"În urma soluţiei implementate de Greentek, AFI Park 2 a devenit prima clădire din România iluminată integral cu ajutorul unui sistem inteligent cu LED", arată comunicarea.

"Iluminatul spaţiilor de birouri AFI Park 2 se realizează cu aproape 2.000 de corpuri de iluminat cu LED, cu 30% mai puţine faţă de câte ar fi fost necesare dacă s-ar fi optat pentru o soluţie tradiţională, cu corpuri fluorescente", a declarat Victor Cotrutz, CEO şi fondator Greentek.

"Ca urmare a utilizării tehnologiei LED, consumul de energie electrică este cu 70% mai mic, iar sistemul inteligent de control al luminii creşte economia de energie până la 85%. În plus, costurile de întreţinere sunt zero, datorită garanţiei generale de cinci ani. Din calculele noastre, prin implementarea acestui proiect se realizează o economie de circa 100.000 de euro pe an", a explicat Victor Cotrutz.

Clădirea AFI Park 2, amplasată în imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni, are o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp de birouri şi a fost finalizată la jumătatea anului 2014. Fiecare spaţiu de birouri oferă lumina potrivită, la intensitatea necesară condiţiilor din fiecare moment al zilei. Este utilizat un sistem inteligent de control, care reduce intervenţia umană în operare şi contribuie la reducerea consumului de energie.

Corpurile de iluminat LED sunt produse de Greentek în România, în fabrica din Iaşi.

Produsele Greentek sunt fabricate în municipiul Iaşi şi sunt distribuite pe pieţele din România, Germania, Franţa, Israel, Grecia şi Marea Britanie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional