Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Guvernul renunţă la TVA zero pe tranzacţiile imobiliare

A.C. Piaţa Imobiliară /

Guvernul renunţă la TVA zero pe tranzacţiile imobiliare

Executivul ar urma să renunţe la introducerea cotei zero pentru tranzacţiile imobiliare, au precizat surse guvernamentale, potrivit potrivit Mediafax.ro, citat de Antena 3.

Surse guvernamentale au precizat: "Mediul de afaceri a arătat că această măsură mai mult încurcă decât ajută, aşa că este posibil să se renunţe la introducerea cotei zero la tranzacţiile imobiliare. În plus, trebuie notificată şi Comisia Europeană, iar până acum nu s-a trimis nimic oficial la Bruxelles".

În Programul de guvernare al PSD, se arăta că va fi extinsă cota zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017.

În document se mai arată că se "mizează pe 50.000 de noi locuri de muncă în construcţii, şi ca urmare a propunerii de eliminare a TVA-ului pentru vânzarea de locuinţe şi a impozitului pe transferul proprietăţii cu valoare mai mică de 100.000 de euro".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional