Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Guvernul vrea sa mareasca bugetul de investitii

I.D. Perspective /

Guvernul vrea sa mareasca bugetul de investitii

Guvernul propune un buget de investitii pe anul 2014 care sa depaseasca 6% din PIB.

"[..] in acest fel avem posibilitatea sa continuam cresterea economica si sa lansam anumite proiecte extrem de importante pentru diverse domenii." , a declarat premierul Victor Ponta, luni 4 noiembrie, dupa intalnirea cu delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Din acest buget, doua miliarde de lei vor fi alocate pentru continuarea investitiilor in infrastructura locala.

De asemenea se va aloca un buget de 500 de milioane de lei pentru continuarea programelor aflate in desfasurare pentru investitii in infrastructura, programe finantate de catre Banca Europeana de Investitii (BEI), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sau Banca Mondiala.

O suma importanta, de peste 300 de milioane de lei, a fost totodata alocata de Guvern ca si cofinantare la fondurile rambursabile - la imprumuturile luate de la BEI si BERD.

Va exista si o crestere a plafonului de datorie pentru proiecte de infrastructura la autoritatile locale de 1,2 miliarde de lei si o crestere a cofinantarilor pentru fondurile europene la 3%.

"De asemenea, avem prevazut un buffer bugetar pentru a putea semna si demara proiecte importante de infrastructura, in primul rand, proiectul de Autostrada Comarnic-Brasov, chiar cu 2014 si, de asemenea, proiectul de Autostrada Suplacu de Barcau - Bors, o parte din ceea ce stiti ca s-a declansat ca fostul proiect al Autostrazii Transilvania si pe care trebuie sa il continuam si avem posibilitatea sa-l continuam in 2014.", a precizat premierul Victor Ponta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional