Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Hermes Business CampusFundaţiile bine făcute sunt absolut necesare imobilelor mari

F.A. Investiţii /

Alexandros Ignatiadis, director executiv al companiei Octagon Contracting&Engineering SA.

Alexandros Ignatiadis, director executiv al companiei Octagon Contracting&Engineering SA.

Compania Octagon Contracting&Engineering SA, antreprenor de lucrări de construcţii civile şi geotehnice, a fost desemnat contractor direct pentru realizarea lucrărilor geotehnice în prima fază a proiectului "Hermes Business Campus", câştigând un contract de 5 milioane de euro.

În ceea ce priveşte rolul Octagon în proiectul Hermes, domnul Alexandros Ignatiadis, director executiv al companiei ne-a declarat: "Cu cât merg mai sus sau cu cât devin mai voluminoase, imobilele trebuie să aibă şi fundaţii mai puternice. Nu numai atât, dar Bucureştiul, în general, având apa freatică destul de aproape de suprafaţă, impune fundaţii bine făcute. De cele mai multe ori, când ai de realizat fundaţia la o clădire mare trebuie efectiv să o izolezi, adică să îi faci un fel de cadă de baie în care să pui clădirea ca să te asiguri că nu este afectată de apa din jur. Aceasta este, în termeni simplificaţi, lucrarea pe care o facem la Hermes Business Campus". Domnia sa subliniază: "Efectiv creăm o incintă în care intră clădirea, întâi stabilizăm pământul din jur şi realizăm condiţii stabile pentru fundarea clădirii."

Lucrarea realizată de Octagon include şi pereţii mulaţi, dar şi pilonii care întăresc condiţiile solului. Până în prezent s-a realizat cea mai mare parte a pereţilor mulaţi, pereţii diafragmă şi majoritatea pilonilor.

Domnul Ignatiadis apreciază că procedura de licitaţie derulată de Atenor a fost competitivă şi ireproşabilă: "Nu au contat alţi factori decât competenţa şi procedura de selecţie, nu prietenii, nu politică, nu alte considerente."

Deşi procesul de selecţie a durat foarte mult, reprezentantul Octagon consideră că a câştigat licitaţia pentru că a muncit pe tot parcursul licitaţiei şi a furnizat toate răspunsurile, plus un preţ competitiv. "Cu toate notele bune pe care le-am luat, tot a trebuit să aducem preţul la nivelul cel mai redus", subliniază domnul Ignatiadis.

Deşi cei doi proprietari ai Octagon sunt de origine greacă, domnul Alexandros Ignatiadis consideră că firma este românească, nu grecească. Aceasta pentru că firma a fost înfiinţată aici, banii au fost câştigaţi aici, experienţa a fost obţinută aici şi, în afara celor doi proprietari greci, compania este condusă de români.

O mare nemulţumire pentru Alexandros Ignatiadis o reprezintă situaţia politică a ţării: "Nu mă sfiesc să spun că nenorocirea acestei ţări o reprezintă instabilitatea şi incompetenţa politică. Problema nu este nici măcar corupţia, că aceea există într-o anumită măsură în toată lumea, problema este harababura legislativă, lipsa oricărei gândiri. Asta nu numai că încurcă situaţia de zi cu zi, ci îi şi descurajează pe investitori, care se vor gândi de mii de ori dacă să bage bani în ţara asta. Chiar şi românii iau banii şi pleacă, nu doar străini."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional