Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hotelul Pantex a fost vândut pentru 1,2 milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

CITR, lichidatorul companiei Pantex, societate aflată în faliment de anul trecut, după ce planul de reorganizare a activităţii a eşuat, a vândut la începutul acestui an Hotelul Pantex, unul din activele firmei aflate în faliment, cu 1,2 milioane de euro, fără TVA. Cumpărătorul este o firmă nou-înfiinţată, Hotel Della Rocca SRL, despre acţionarii cărora se zvoneşte că ar fi implicaţi şi în unul din cele mai noi hoteluri din Braşov - Armatti. De altfel, pe site-ul hotelului figurează un anunţ potrivit căruia unitatea se va redeschide pe 1 iunie, sub un nou brand. Hotelul Pantex, clasificat la trei stele, avea 35 de camere, fiind situat în centrul oraşului.

De asemenea, la mijlocul anului trecut fosta fabrică Pantex, situată la intrarea în Braşov dinspre Bucureşti, a fost vândută companiei Ropharma, controlată de omul de afaceri Mihai Miron, pentru suma de 1,050 de euro fără TVA. Miron intenţionează să construiască aici un nou corp al Spitalului Sf. Constantin, în urma unei investiţii de 18 milioane de euro. De altfel, acelaşi model a fost aplicat şi la primul corp al spitalului, acesta fiind construit în locul fostei fabrici Colgate-Palmolive, situată în centrul civic al oraşului.

Procedura de faliment a Pantex a fost deschisă în luna mai a anului trecut, după ce firma intrase în insolvenţă în 2010. În urma valorificărilor de până acum au fost distribuite creditorilor sume de peste şapte milioane de lei, iar după vânzarea hotelului vor fi redistribuite 4,98 milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor lichidatorului, există contestaţii împotriva planului de distribuire realizat de administratorul judiciar.

Totalul datoriilor Pantex SA la intrarea în insolvenţă a fost de 22,772 milioane de lei, mai rămânând astfel de distribuit creditorilor o sumă de 10,5 milioane de lei.

În 2010, la intrarea în insolvenţă, Neculai Vrabie, directorul companiei, anunţa că decizia se datorează crizei financiare, care a dus la reducerea comenzilor şi producţiei, la pierderi mari şi la acumularea de datorii la bugetul de stat şi local. "Cu toate încercările de a lărgi gama de produse oferite clienţilor şi contactarea de clienţi noi, în paralel cu reducerea cheltuielilor cu utilităţile, nu s-a reuşit obţinerea de profit. Cu toate că societatea înregistrează pierderi, ea e nevoită să plătească impozit - aşa-numitul impozit forfetar", se arăta într-un comunicat al companiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional