Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Huawei aruncă mănuşa celor de la Samsung şi Apple

Perspective /

Huawei aruncă mănuşa celor de la Samsung şi Apple
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Huawei a prezentat luna trecută noile smartphone-uri Mate 30, fiecare funcţie ale acestora fiind prezentată în comparaţie cu una similară a rivalilor. Astfel se pune punct îngrijorărilor legate de lipsa accesului la cele mai populare aplicaţii ale Google.

    Lansarea a fost şi o declaraţie de "război" la adresa marilor rivali de pe piaţă. La Munchen, compania chineză a arătat că noile dispozitive Mate 30 Pro şi Mate 30 sunt mai compacte, camerele lor sunt mai sensibile, iar ecranele curbate au culori mai vii decât al celui mai nou model de iPhone al Apple, iPhone 11. Conectivitatea este cu 50% mai rapidă decât cea a telefoanelor Samsung 5G, a declarat directorul de vânzări Richard Yu. Aceasta este prima lansare de smartphone-uri noi a Huawei de când preşedintele Donald Trump a interzis în luna mai companiilor americane să vândă produse către Huawei, din motive de securitate naţională. Rezultatul acestei interdicţii este că Mate 30 nu are acces la o versiune cu licenţă a sistemului de operare Android şi Google, precum şi la servicii mobile care includ Play Store şi aplicaţii populare ca Gmail, YouTube sau Maps. Huawei a continuat însă lansările, pariind că designul şi hardware-ul Mate 30 vor atrage în continuare fani. "Este cel mai performant smartphone din lume. Da, avem unele limitări la Serviciile Mobile Google. Dar avem un avantaj uriaş cu telefonul în sine", a declarat Yu într-un briefing de presă.

    Specificaţiile telefonului sunt unele de top. Cele trei camere ale Mate 30 Pro sunt capabile să aducă la viaţă imagini la lumină scăzută. Camera sa video are o definiţie fină, de 40 de megapixeli, şi, la mişcare foarte lentă, o viteză de 7.680 de cadre pe secundă, care este de câteva ori mai mare comparativ cu cel mai apropiat telefon concurent. Ecranul OLED flexibil de 6,53 inci se curbează mai mult în jurul corpului telefonului comparativ cu modelele precedente, fiind astfel mai mare decât cel al iPhone 11 Pro Max, pe un dispozitiv mai mic.

    Mate 30 va fi livrat în Europa în această lună. Preţul de pornire va fi de 799 de euro (884 dolari), cel al Mate 30 Pro va porni de la 1.099 euro, iar cel al Mate 30 Pro 5G de la 1.199 euro. Huawei mai are şi un model de lux, Porsche Design, de 2.095 de euro.

    Noile dispozitive vor fi dotate cu propria galerie de aplicaţii, iar Huawei va cheltui 1 miliard de dolari pentru promovarea sistemului din jurul acesteia. Huawei va impune partenerilor pentru aplicaţii un comision de 15%, jumătate faţă de cel încasat de Apple şi Google. Utilizatorii de telefoane Mate 30 vor putea să descarce Facebook, WhatsApp şi Instagram de pe alte magazine de aplicaţii, dar nu vor putea să acceseze Youtube, aplicaţia video a Google, printr-un browser web, a spus Yu. Telefoanele vor funcţiona cu o versiune open-source" a sistemului de operare Android, la fel ca telefoanele Huawei de pe piaţa chineză, Opţiunea înseamnă că unele aplicaţii ar putea să nu funcţioneze corect, porivit experţilor. Fără Google, analiştii spun că Huawei ar putea avea dificultăţi în atragerea cumpărătorilor. "Chiar dacă acest telefon este plin de funcţii minunate, nu credem că se va vinde ca generaţiile anterioare", consideră Annette Zimmermann, analist la firma de consultanţă Gartner. "Utilizatorul mediu nu va accepta să nu aibă acces facil la aplicaţiile favorite", a adăugat aceasta. Huawei afirmă că creierul telefonului, procesorul Kirin 990 prezentat la un salon de tehnologie care a avut loc recent la Berlin, are performanţe superioare telefoanelor 5G concurente dotate cu procesor Qualcomm, oferite deja de Samsung.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional