Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ilfov: Investiţii în cinci centre sociale

F.A. Investiţii /

Marian Petrache, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov

Marian Petrache, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cinci obiective sociale din judeţul Ilfov fac obiectul unor ample investiţii în vederea reabilitării, modernizării, dezvoltării, extinderii şi echipării lor. Valoarea lor cumulată se ridică la aproape 18,8 milioane lei.

    Marian Petrache, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, ne-a precizat că pentru toate proiectele au fost încheiate contracte de finanţare cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. În luna august era în curs de elaborare documentaţia aferentă celor cinci obiective.

    Pentru lucrările la Centrul Medico-Social Domneşti este prevăzută suma de 3,96 milioane lei. Proiectul urmează să fie finalizat în iulie 2013. În paralel, este în derulare proiectul de intervenţii pentru Centrul de Plasament nr. 5 din Periş, în valoare de 3,95 milioane lei, cu finalizare în luna februarie 2013.

    Pentru Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari au fost alocate 3,67 milioane lei. Lucrările vor dura până în ianuarie 2013.

    De asemenea, vor fi investite 3,66 milioane lei pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciolpani. Lucrările se vor încheia la sfârşitul lunii decembrie a acestui an.

    Ultimul din cele cinci proiecte aflate în derulare vizează Centrul Maternal din Săftica, proiect în valoare de 3,54 milioane lei, cu finalizare în decembrie 2012.

    Proiect de perspectivă pentru managementul deşeurilor

    Printre cele mai mari proiecte care urmează să fie începute de CJ Ilfov se numără investiţia în infrastructura serviciilor publice de salubritate şi implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor, în valoare de 15 milioane de euro. Proiectul urmează să fie realizat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu în anul 2015.

    Investiţiile de perspectivă la nivelul judeţului se vor axa pe dezvoltarea infrastructurii rutiere (drumuri judeţene), a infrastructurii reţelelor de apă şi apă uzată, reabilitarea termică a blocurilor.

    De asemenea, vor avea prioritate investiţiile în dezvoltarea infrastructurii de educaţie, respectiv creşterea numărului de grădiniţe cu program prelungit şi investiţiile în infrastructura de turism prin reabilitarea patrimoniului cultural şi a spaţiilor de cazare şi agrement. Valoarea acestor investiţii nu fusese estimată până la începutul lunii august, potrivit preşedintelui CJ ilfov.

    Trei parcuri industriale prin PPP

    Consiliul Judeţean Ilfov ar dori să iniţieze prin parteneriat public-privat proiecte pentru înfiinţarea a trei parcuri industriale şi energetice în vederea sprijinirii mediului de afaceri.

    La începutul lunii august erau în curs de elaborare caracteristicile acestor obiective. De altfel, CJ Ilfov avea în curs de definitivare strategia de dezvoltare a judeţului, prin care vor fi stabilite priorităţile în materie de programe, proiecte şi investiţii. Prin aceasta va fi definitivată şi politica de atragere a investiţiilor private, ne-a precizat domnul Marian Petrache.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional