Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

IMMOFINANZ a avut pierderi de 182 milioane euro în ultimele opt luni din 2016

RAMONA RADU Piaţa Imobiliară /

Dezvoltatorul imobiliar austriac IMMOFINANZ a înregistrat, în perioada mai-decembrie 2016, o pierdere de 182 milioane de euro, faţă de un rezultat negativ de 150,5 milioane de euro în intervalul similar din 2015, în principal din cauza problemelor din Rusia şi a reducerii evaluărilor din piaţă, conform unui comunicat al companiei.

Grupul a înregistrat, în perioada amintită, un venit net de 26,9 milioane de euro, din desfăşurarea operaţiunilor de bază, excluzând Rusia. În aceeaşi perioadă din 2015, grupul a obţinut un venit net de 60,7 milioane de euro. Factorii principali care au dus la declinul masiv al veniturilor includ creşterea costurilor de mentenanţă pentru proiectele de modernizare, introducerea brandurilor imobiliare myhive (brand office) şi VIVO!, costurile adiţionale pentru finalizarea clădirilor rezidenţiale din Germania şi adaptarea la nevoile pieţei şi ale clienţilor pentru CA Immobilien Anlagen AG, de 91,9 milioane de euro.

Veniturile din chirii obţinute de grup (excluzând Rusia) au totalizat 156,7 milioane de euro, cu 0,7% mai mari faţă de anul anterior.

Veniturile din alte operaţiuni decât cele continue au atins 208,8 milioane de euro în perioada de raportare, comparativ cu 211,2 milioane de euro în anul precedent. Aceste rezultate reflectă piaţa, încă ostilă, din Rusia, care a generat reducerea chiriilor şi a evaluărilor din piaţă pentru centrele comerciale din Moscova, potrivit companiei.

"În perioada mai-decembrie 2016, ne-am concentrat eforturile pe creşterea cu până la 90% a ratei de ocupare a spaţiilor", a declarat Oliver Schumy, directorul executiv al IMMOFINANZ, adăugând: "De asemenea, în ultimele trimestre, am încercat să optimizăm cele cinci centre comerciale pe care le deţinem în Moscova, pentru ca ele să se adapteze specificului pieţei. Am crescut cu şase puncte procentuale rata de ocupare a spaţiilor, până la aproximativ 88%. Acest pas este unul foarte important, fiind necesar ca să putem vinde centrele comerciale din Moscova, până la finalul lui 2017, aşa cum am plănuit".

Rata de ocupare a spaţiilor, pentru toate portofoliile, mai puţin Rusia, a crescut până la 89,6% la sfârşitul lui decembrie 2016, de la 87% la finele lunii aprilie.

În sectorul office, rata de ocupare a spaţiilor a crescut de la 81,7% la 87,3%.

Compania a informat că Adunrea Generală Anuală convocată la data de 1 iunie 2017 va vota pentru aprobarea unui dividend de 6 cenţi pe acţiune.

Pe segmentul de management al activelor, compania şi-a redus cu 9,2% veniturile, la 91 milioane de euro, ca urmare a creşterii cheltuielilor cu proprietăţile. Acestea din urmă au sporit cu 17,9%, la 73,3 milioane de euro, pe fondul proiectelor de modernizare a clădirilor de birouri.

Compania menţionează că a înregistrat un declin substanţial al costurilor generate de spaţiile vacante: 9 milioane de euro în intervalul mai-decembrie 2016, de la 12,2 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2015.

Din vânzarea proprietăţilor compania a înregistrat o sumă de 2,8 milioane de euro în perioada de raportare, faţă de 16,9 milioane de euro în anul anterior.

Valoarea investiţiilor în proprietăţi s-a ridicat la 18,1 milioane de euro, comparativ cu 26,1 milioane de euro în urmă cu un an.

Câştigurile înainte de taxe (EBT) au totalizat 7,5 milioane de euro, în mai-decembrie 2016, comparativ cu 83 milioane de euro în anul precedent.

În ţara noastră, proprietăţile IMMOFINANZ, în număr de 73, reprezintă 21,1% din portofoliul total al companiei (exceptând Rusia). Rata de ocupare a spaţiilor IMMOFINANZ, în ţara noastră, a crescut la 95,8% în perioada mai-decembrie 2016, de la 90,4% în anul anterior. În acelaşi interval, veniturile din chirii ale IMMOFINANZ, în ţara noastră, au fost de 31,4 milioane de euro, respectiv 20,1% din veniturile totale din chirii ale grupului.

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială. Afacerile sale principale se concentrează în Europa, pe segmentele de retail şi office.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional