Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Imobile în formă de nave de croazieră la Axxis Nova Resort & Spa

Piaţa Imobiliară /

Imobile în formă de nave de croazieră la Axxis Nova Resort & Spa

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Axxis Nova Resort & Spa este un proiect rezidenţial de lux, aflat la malul mării, în Mamaia Nord, în cadrul căruia urmează să fie construite şase imobile în formă de nave de croazieră. Proiectul este finanţat de doi oameni de afaceri, Florin şi Daniel Cârstocea. Acest proiect, construit din fonduri proprii, cu capital românesc, de cei doi oameni de afaceri, are deja ridicat primul imobil, blocul Madrid, unde se lucrează la finisajele interioare ale celor 269 de apartamente.

    Axxis Nova Resort & Spa se doreşte a fi o dezvoltare imobiliară şi hotelieră de cinci stele. Construcţia se face pe o suprafaţă de cinci hectare, asupra căreia compania care dezvoltă proiectul are drept de proprietate încă din anul 1999. Pe lângă construcţie, compania care dezvoltă proiectul intenţionează să rămână unicul administrator al complexului. De asemenea, complexul dispune şi de două hectare de plajă administrate privat.

    Din cele şase clădiri aflate în plan de dezvoltare în cadrul proiectului Axxis Nova Resort & Spa, prima este deja ridicată - blocul Madrid -, aceasta aflându-se în faza de finalizare. Clădirea este amenajată în stil spaniol, accentele şi elementele interioare reflectând stilul capitalei europene după care a fost numit. De asemenea, toate celelalte clădiri vor avea nume de oraşe europene, fiind amenajate conform stilului fiecărui oraş. Pe lângă cele şase clădiri în formă de nave de croazieră, resortul va dispune de o zonă subterană întinsă pe 50.000 de metri pătraţi, care va avea un regim de înălţime de 4,7 metri.

    "Axxis Nova Resort & Spa este o dezvoltare imobiliară şi hotelieră de cea mai înaltă clasă şi ne dorim să fie un resort de cinci stele. Construcţia se face pe o suprafaţă de cinci hectare asupra căreia avem drept de proprietate din anul 1999 şi suntem unicii dezvoltatori ai proiectului. De asemenea, vom rămâne şi administratorii resortului. Pe lângă cele cinci hectare ale complexului avem, de asemenea, două hectare de plajă, care sunt administrate privat. În momentul de faţă ne pregătim de finalizarea primului bloc din acest complex, anume blocul Madrid. Întreg resortul dispune de o zonă subterană de 50.000 de metri pătraţi, iar acest lucru se datorează faptului că noi am început construcţia după lăţirea plajelor şi modificarea PUZ-ului. Conform noului PUZ, tot subteranul nostru era sub cota 0 şi ne-a permis, fără săpături foarte mari, să creăm o zonă de subsol cu un regim de înălţime de 4,7 metri", ne-a declarat Alexandru Bocunescu, Sales Executive al Axxis Nova Resort & Spa.

    În ceea ce priveşte numărul de apartamente, întregul complex va dispune de peste 1500 de unităţi. Primele dintre acestea au fost deja date în vânzare, deoarece politica dezvoltatorului este să vândă unităţi doar în faza de construcţie. Preţurile unităţilor din complex pornesc în jurul preţului de 1800 de euro pe metrul pătrat.

    "Primele unităţi din primul bloc au fost deja date în vânzare încă din faza de construcţie. Politica noastră este să vindem unităţi doar în faza de construcţie, deoarece ni se pare mai fair-play faţă de clienţi. În momentul de faţă, deoarece în blocul deja construit au mai rămas doar unităţi de la etajele superioare, pornim din jurul a 1800 de euro pe metru pătrat", subliniază Alexandru Bocunescu.

    Investiţia totală în proiect, la momentului anului 2021, când s-a încheiat faza de proiectare şi s-a trecut la faza de construcţie, era estimată la circa 260 de milioane de euro, însă, dată fiind creşterea preţurilor atât în piaţa materialelor de construcţii, dar şi majorarea preţurilor energiei, investiţia finală estimată este de circa 300 de milioane de euro. Deşi investiţia este una substanţială, dezvoltatorul nu îşi doreşte o recuperare rapidă a investiţiei, ci, mai degrabă, o investiţie pe termen lung. Randamentul estimat pentru garsoniere este de 7%, iar cel pentru apartamente este de 7,2%. De asemenea, compania care dezvoltă complexul va rămâne unicul adminstrator al complexului, oferind facilităţi contra-cost pentru rezidenţi.

    "Politica noastră nu este să ne îmbogăţim din vânzarea de apartamente, ci să oferim soluţii în turism atât în sezon, cât şi în afara lui. Aşa cum spuneam, vom rămâne administratorii întregului complex, tocmai în ideea de a administra zona de spa, de resort, iar aceste facilităţi nu se vor regăsi în taxe plătile de cumpărători. În momentul de faţă, din punct de vedere al randamentului, am calculat pentru garsoniere un randament de 7%, iar pentru apartamentele cu două camere am calculat un randament de circa 7,2%", a concluzionat sursa citată.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional