Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Imobiliara" SRL construieşte peste 300 de apartamente la mare, la munte şi în Capitală

F.A. Investiţii /

"Imobiliara" SRL construieşte peste 300 de apartamente la mare, la munte şi în Capitală

Compania "Imobiliara" SRL din Capitală are în execuţie, în prezent, peste 300 de locuinţe în ansambluri rezidenţiale, apartamente de vacanţă, spaţii comerciale şi de birouri, la mare, la munte şi în Capitală. Pentru toate aces-te proiecte, "Imobiliara" SRL este beneficiar, dezvoltator şi antreprenor general.

Pe litoral, societatea ridică două mini-ansambluri cu un total de 44 de apartamente de vacanţă în Neptun-Olimp. "Imobiliara" va demara, în toamna acestui an, un amplu proiect de peste 100 de locuinţe de vacanţă tot în Neptun-Olimp. Silviu Iordache, directorul de comunicare al companiei, ne-a spus că este vorba despre două turnuri cu parter şi zece etaje.

Domnia sa a subliniat că acest complex va fi ridicat pe un teren de circa 2.500 mp, în zona Calul Bălan. De la etajul II deja se vede marea. Vor fi amenajate garsoniere, apartamente cu două şi trei camere, dar şi pent-house-uri.

Proiectul se află în stadiul elaborării Planului Urbanis-tic Zonal (PUZ), iar investitorii estimează că vor începe execuţia blocurilor în toamna acestui an. La parter şi în jurul imobilelor, vor fi amenajate spaţii comerciale şi de agrement. Investiţia totală este estimată la 6-7 milioane de euro.

"Neptun Private Suites" va fi dat în folosinţă în iulie

Silviu Iordache ne-a declarat că unul din ansamblurile aflate în execuţie este "Neptun Private Suites" care are, în total, 25 de apartamente. Suprafaţa de teren alocată proiectului măsoară 1.300 mp.

La finele lunii iunie, cele două blocuri se aflau în stadiul de finisaje interioare. Vor fi amenajate apartamente cu două şi trei camere şi penthouse-uri la ultimele etaje, cu suprafeţe între 45 şi 165 mp. Toate locuinţele au fost vândute de la faza de proiect, iar plata s-a efectuat pe stadii de execuţie. Preţul de vânzare a fost de 799 de euro/mp suprafaţă con-strui-tă, la care se adaugă TVA.

Regimul de înălţime al blocurilor este parter şi patru etaje. Locurile de parcare sunt între 1 şi 2 pe apartament şi se află în curtea interioară a complexului, unde va fi amenajată şi o pis-cină.

Locuinţele vor fi predate beneficiarilor "la cheie", la începutul lunii iulie a acestui an. Construcţia a început în februarie 2006.

"Club Bosco" are 19 apartamente şi piscină la primul etaj

Proiectul "Club Bosco" se află în imediata apropiere a "Neptun Private Suites". Ansamblul este dezvoltat pe un teren de circa 1.200 mp şi are un regim de înălţime parter, două etaje şi al treilea retras.

Silviu Iordache ne-a precizat că vor fi amenajate 19 apartamente cu două şi trei camere şi penthouse-uri la ultimele etaje. Cele trei corpuri de clădire vor fi legate prin pasarele, iar piscina va fi realizată la etajul 1.

Suprafeţele unităţilor locative variază între 66 şi 250 mp, iar preţul de vânzare este tot de 799 de euro/mp suprafaţă construită, la care se adaugă TVA. Şi aceste apartamente au fost vândute în întregime de la faza de proiect.

Lucrările de execuţie au demarat în septembrie 2006, iar ansamblul va fi gata în octombrie-noiembrie 2007. La finele lunii iunie, circa 60% din structura complexului fusese ridicată.

Pentru aceste două cartiere din Neptun, "Imobiliara" a folosit acelaşi sistem constructiv şi finisaje de calitate. Astfel, structura blocurilor este mixtă, cu diafragme şi cadre de beton, iar închiderile sunt din cărămidă eficientă termic. Toată suprafaţa exterioară va fi îmbrăcată cu termosistem, pentru a spori confortul termic. Compartimentările sunt din cărămidă sau gips-carton, unde este cazul. Geamurile sunt termoizolante, cu profile din aluminiu.

Finisajele interioare sunt de foarte bună calitate, importate din Italia: pardoseală din gresie şi parchet laminat triplustratificat în camere şi hol, gresie şi faianţă în băi şi bucătărie. Pereţii sunt finisaţi cu vopsea lavabilă de cea mai bună calitate.

Apartamentele sunt prevăzute cu calorifere, prize pentru cablu TV, telefon, internet, interfon. Imobilele au centrală termică proprie, beneficiind de încălzire şi apă caldă şi în perioada de iarnă.

Apartamente de vacanţă lângă pârtia Clăbucet din Predeal

Proiectul dezvoltat de "Imobiliara" pe Valea Prahovei este amplasat chiar lângă pârtia Clăbucet din Predeal, pe un teren de circa 2.000 mp. Silviu Iordache ne-a declarat că ansamblul a fost numit "Predeal Sky Apart-ments" şi are un regim de înălţime parter, două etaje şi mansardă. Locurile de parcare aferente vor fi amenajate la subsol şi în curtea complexului.

În total vor fi 30 de apartamente cu una până la patru camere. Suprafeţele lor variază între 58 şi 242 mp. Preţul de vânzare începe de la 1.200 de euro/mp suprafaţă construită. Ansamblul va fi dat în folosinţă în noiembrie 2008. Circa 80% din apartamente au fost vândute de la faza de proiect. Execuţia a demarat în acest an.

Construcţia beneficiază de o structură de rezistenţă mixtă, din cadre-stâlpi, grinzi şi planşee de beton şi, local, diafragme. Pereţii de compartimentare şi închiderea exterioară sunt din zidărie de cărămidă eficientă. Acoperişul are structura din lemn şi este acoperit cu tablă tip Lindab.

Bloc cu zece etaje lângă Gara de Nord

"Imobiliara" va demara, în luna august a acestui an, construcţia ansamblului "Cameliei Apartments" din Capitală. Este vorba despre 38 de apartamente care vor fi amenajate într-un bloc pe patru subsoluri, parter şi zece etaje, în zona Gării de Nord, lângă Ministerul Transporturilor.

Silviu Iordache ne-a menţionat că locuinţele vor beneficia de finisaje de lux şi au preţuri de vânzare de 1.450 de euro/mp suprafaţă construită. Apartamente sunt de una până la patru camere şi au fost contractate în proporţie de 50%. Suprafeţele lor variază între 67 şi 173 mp. Cele 45 de locuri de parcare vor fi amenajate la subsol, în sistem Klaus. Termenul de execuţie este de 18 luni.

Construcţia este gândită pentru a avea o structură de rezistenţă mixtă: stâlpi, grinzi, planşee din beton şi, local, diafragme. Pereţii de compartimentare şi închidere interiori sunt realizaţi din cărămidă eficientă şi gips- carton. Tot de cărămidă eficientă şi termosistem beneficiază şi pereţii de închidere exterioară.

Alte apartamente noi în zona Marriott

Compania a demarat, în luna mai, şantierul unui alt complex rezidenţial cu 34 de apartamente în zona Sirenelor din Capitală, în imediata apropiere a hotelului Marriott. Proiectul constă într-un bloc pe parter şi opt etaje, cu locuinţe de două, trei şi patru camere.

Suprafeţele unităţilor locative variază între 100 şi 350 mp, iar preţul de vânzare porneşte de la 1.250 de euro/mp suprafaţă construită. Şi acest ansamblu a fost vândut în totalitate.

Vor fi amenajate câte două locuri de parcare pentru fiecare apartament în subsolul blocurilor. Termenul de predare este octombrie 2008.

Tot în această zonă, pe strada Creangă, "Imobiliara" a finalizat, în acest an, un imobil cu 11 apartamente de lux. Clădirea are parter, patru etaje şi al cincilea retras, precum şi locurile de parcare cores-punzătoare la subsol. Apartamentele de două până la patru camere măsoară între 80 şi 180 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional