Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Impact doreşte să construiască cel puţin 4.000 de locuinţe, în următorii 5 ani, în Capitală

LARISA BĂNICĂ Piaţa Imobiliară /

Impact doreşte să construiască cel puţin 4.000 de locuinţe, în următorii 5 ani, în Capitală

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar privat din ţara noastră, vrea să mai demareze încă patru proiecte rezidenţiale în următorii cinci ani şi să construiască cel puţin 4.000 de apartamente în Bucureşti, potrivit reprezentanţilor companiei.

Impact a aniversat, recent, 25 de ani de activitate, perioadă în care a dezvoltat 16 ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi la nivel naţional, însumând peste 330.000 de metri pătraţi construiţi şi peste 3.500 de unităţi livrate.

În 2007, compania a dat startul proiectului rezidenţial Greenfield din Băneasa, unde au fost construite 1.600 de locuinţe. Până în 2017 vor mai fi construite încă 888 de apartamente, etapă care presupune o investiţie de 44 de milioane de euro, potrivit CEO-ului companiei, Bartosz Puzdrowski, care a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă: "Proiectul va fi finalizat în 2022, moment în care se estimează că Greenfield va ajunge la 6.000 de locuinţe pe un teren cu o suprafaţă totală de 60 de hectare. Preţul pentru un apartament de trei camere de 70 metri pătraţi în Greenfield începe de la 87.000 euro, în timp ce, pentru patru camere, preţul începe de la 117.000 euro. În primele şase luni ale anului curent am contractat peste 300 de apartamente, cu o valoare totală de 23,85 milioane de euro, fiind cel mai bun rezultat din 2008 până în prezent".

Totodată, pe lângă Greenfield, compania doreşte să demareze încă patru proiecte în Capitală în următorii cinci ani. În acest sens, Puzdrowski a precizat: "Impact are în plan dezvoltarea unui proiect rezidenţial în Ghencea, pe o suprafaţă de 25,9 hectare şi Barbu Văcărescu pe o suprafaţă de 2,6 hectare, urmând ca anul viitor să se înceapă cel puţin unul dintre aceste proiecte".

Conform prezentării făcute de şeful Impact, în Barbu Văcărescu se estimează a fi contruite 588 de apartamente, iar în Ghencea 2.434.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei imobiliare, CEO-ul Impact a subliniat că se aşteaptă ca preţurile să crească în următorii cinci ani, dar vrea ca afacerile companiei să crească mai mult decât piaţa şi să ajungă la o cotă de piaţă de 10% în următorii ani, faţă de 5% cât are în prezent dezvoltatorul imobiliar. Anul trecut, Impact a înregistrat o cifră de afaceri de 13,8 milioane de euro şi un profit operaţional de 3,1 milioane de euro. Bartosz Puzdrowski a declarat: "Am reuşit să ne adaptăm la condiţiile dinamice ale pieţei ultimilor ani, iar din 2013 înregistrăm constant creşteri ale cifrei de afaceri şi putem vorbi de noi oportunităţi de business. Mulţumim echipei şi partenerilor de afaceri pentru încrederea acordată în toţi aceşti ani, iar pentru viitor avem în plan să ne reinventăm şi să ne autodepăşim în permanenţă, atât la nivel local, cât şi regional."

Impact Developer & Contractor SA, companie imobiliară, a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică, iar din anul 1996 a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti. Compania a fost cea care a introdus primul proiect de "complex rezidenţial" în România, numărând până în prezent 16 ansambluri rezidenţiale finalizate, peste 330.000 metri pătraţi construiţi, peste 3.500 de unităţi livrate la scară naţională în Constanţa, Oradea, Ploieşti, Bucureşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional