Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN ACEST ANPrimăria Satu Mare dispune de un buget de investiţii de aproape 50 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Primăria Satu Mare dispune de un buget de investiţii de aproape 50 milioane de lei

Mai mult de jumătate din bani - circa 37 milioane de lei, sunt pentru modernizarea străzilor. Potrivit listei obiectivelor aprobate de Consiliul Local, principalele străzi pe care vor continua lucrările de modernizare sunt C.A.Rosetti cu şapte artere adiacente, Zefirului cu cinci artere adiacente, bulevardul Coposu, Odoreului cu patru artere adiacente, Sandor, Pod Golescu şi Fabricii. Lucrări noi vor demara pe drumurile Cloşca - Sătmăriei, Ambudului, Poligonului.

Apă şi canalizare

Aproape cinci milioane de lei vor fi cheltuite pentru locuinţe şi dezvoltare publică. Cele mai importante lucrări sunt reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în Satu Mare - cu finanţare ISPA şi extinderea reţelelor de apă în zona Lucian Blaga - Şoimoşeni. Încă zece locaţii din oraş au fost alese pentru extinderea reţelelor de iluminat public.

Alte obiective noi la acest capitol bugetar sunt reamenajarea de locuinţe pentru tineri în blocurile C şi D de pe bulevardul Ostrovului, precum şi a celor din zona Cloşca. La acestea se adaugă şi lucrările de reabilitare termică pentru alte trei blocuri, pe programul demarat de Ministerul Transporturilor.

Extinderea reţelei de canalizare costă, în acest an, circa 115.000 de lei. Lucrările se vor defăşura în zona Şoimoşeni - Diana.

Învăţământ şi spitale

Primăria Satu Mare a repartizat, în acest an, pentru unităţile de învăţământ pe care le administrează, suma de 2,3 milioane de lei. Lucrările constau în reabilitări de clădiri, mansardări şi dotări. Printre obiective se numără grădiniţele "Dumbrava Minunată", "Draga Mea", nr. 33 şi şcolile "Bălcescu-Petofi", "Mircea Eliade" şi nr. 6. Liceele şi colegiile care vor suporta investiţii similare sunt "Doamna Stanca", "Mihai Eminescu", "Nicolae Steinhardt" şi "Johann Ettiger".

Pentru spitale sunt prevăzute cheltuieli pentru dotări de circa jumătate de milion de lei.

Alte două milioane revin obiectivelor de cultură şi recreere precum modernizare stadion Olimpia, patru terenuri de joacă, zona agrement Someş şi un centru socio-cultural.

Parcul Industrial Sud este un proiect ambiţios al Primăriei Satu Mare, care intenţionează să atragă mulţi investitori în zonă. Acesta se întinde pe circa 70 de hectare, parcelat în zece loturi cu suprafeţe între 1,25 şi 6,9 hectare. Parcul dispune de facilităţi precum reţele de drumuri de câţiva km, reţele de apă de circa 3 km, canalizare pe 3 km, dar şi reţea de gaze naturale pe 3 km. La dispoziţia investitorilor va fi pusă şi o staţie de transformare cu reţelele aferente.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional