Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ÎN ACEST AN,Primăria Sectorului 3 are 173 milioane lei pentru reabilitarea termică

Investiţii /

Robert Sorin Negoiţă, primarul sectorului 3

Robert Sorin Negoiţă, primarul sectorului 3

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Sectorului 3 al Capitalei a alocat, pentru acest an, un buget de investiţii de peste 233 de milioane de lei şi a emis 168 de autorizaţii de construire, după cum ne-au spus reprezentanţii autorităţii.

    Printre obiectivele de investiţii ale autorităţii se numără Programul multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe, care se află în curs de desfăşurare. Valoarea lucrărilor se ridică la 173 de milioane de lei, acestea fiind preconizate să se desfăşoare pe o perioadă de patru ani.

    Pe termen mediu, Primăria Sectorului 3 are în vedere extinderea proiectului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe. În Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe în sectorul 3 sunt înscrise, până în prezent, 1.425 de asociaţii de proprietari, fiind reabilitate şi recepţionate 311 obiective.

    Potrivit reprezentanţilor primăriei de sector, de la demararea acestui program şi până în prezent a fost alocată şi cheltuită suma de aproximativ 458 de milioane de lei. În acest an urmează să fie reabilitate un număr de 46 de obiective contractate şi 343 de obiective în curs de contractare.

    Formula de plată pentru execuţia lucrărilor de reabilitare termică va fi: buget local, credit intern contractat, posibil fonduri europene şi contribuţia asociaţiilor de proprietari.

    Peste 6 milioane de lei, pentru modernizarea Complexului Lauder

    Complexul Educaţional Lauder urmează să fie consolidat şi modernizat, lucrările aflându-se în curs de desfăşurare. Acestea necesită o investiţie de 6,32 milioane lei, iar durata de realizare a obiectivului este de 40 de luni, potrivit surselor citate.

    Acestea ne-au spus că autoritatea locală derulează şi lucrări de sistematizare pe verticală în zona adiacentă a bulevardului Unirii, între Piaţa Alba Iulia şi strada Traian, în valoare de peste 5 milioane de lei. Programul urmează să fie finalizat într-o perioadă de 1,5 luni.

    Un alt obiectiv de investiţii, în sectorul 3 al Capitalei, este consolidarea clădirii din incinta Şcolii 80, cu o valoare de investiţie de 23,5 milioane de lei şi o durată de execuţie a lucrărilor de 12 luni.

    Pe strada Câmpia Libertăţii nr. 36 va fi construit, în şase luni, un imobil multifuncţional, în valoare mai mare de 3 milioane de lei.

    În incinta Şcolii Gimnaziale Liviu Rebreanu urmează să fie ridicată o clădire multifuncţională cu destinaţia de after school, lucrările fiind în desfăşurare. Investiţia se ridică la 1,57 milioane de lei, iar durata de realizare - la cinci luni.

    Acelaşi obiectiv (after school) va fi construit şi la Şcoala Gimnazială nr. 82. Lucrările, aflate în derulare, au o valoare de 1,57 milioane de lei şi vor fi realizate în timp de cinci luni.

    Clădiri multifuncţionale cu destinaţia after school se află în construcţie şi la şcolile gimnaziale 195 şi Alexandru Ioan Cuza, în ambele cazuri lucrările fiind deja începute. Fiecare dintre obiective costă 1,57 milioane de lei şi necesită cinci luni pentru executare.

    Şcoala Gimnazială nr. 195 trece prin lucrări de extindere şi modernizare (extindere şi reparaţii corp D, extindere şi modernizare acces corp principal), proiectul având o valoare de 10,88 milioane de lei. Durata de execuţie este de 12 luni.

    Primăria Sectorului 3 investeşte în construirea unei parcări subterane în Parcul Titan, alocând, în acest sens, 36,33 milioane de lei. Obiectivul este prevăzut pentru finalizare într-un an. În acelaşi timp, se lucrează la amenajarea izvoarelor de mare adâncime pentru apă potabilă în Parcul A.I.Cuza/Titan, fiind alocată suma de 516.809 lei. Durata de realizare este de 1,5 luni.

    Potrivit reprezentanţilor primăriei, investiţiile care sunt derulate în sectorul 3 al Capitalei vor fi finanţate din bani de la bugetul local, dintr-un credit intern şi, posibil, din fonduri europene.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional