Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ÎN EUROPA, ÎN APRILIE 2022GlobalData: Tranzacţiile din construcţii şi imobiliare au scăzut cu 19%

Piaţa Imobiliară /

GlobalData: Tranzacţiile din construcţii şi imobiliare au scăzut cu 19%
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Fuziunile şi achiziţiile au dominat piaţa - ca număr şi valoare
    Primele cinci mari tranzacţii din industria de profil au generat 86,5% din valoarea totală a afacerilor realizate în domeniu, în aprilie

    Tranzacţiile din industria construcţiilor şi imobiliarelor din Europa a înregistrat o scădere de 18,99% în aprilie 2022, în comparaţie cu media ultimelor 12 luni, potrivit cifrelor GlobalData, preluate de designbuild-network.com.

    Conform sursei, un total de 64 de trazacţii au fost anunţate în industria construcţiilor şi imobiliarelor din Europa, în aprilie 2022, în valoare de 5,1 miliarde de dolari, faţă de 79 - media ultimelor 12 luni. Cea mai importantă afacere a fost preluarea SOCIMI şi Tree Inversiones Inmobiliarias de către Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Columbia, în valoare de 2,21 miliarde de dolari, arată GlobalData.

    Dintre toate tipurile de tranzacţii, fuziunile şi achiziţiile au fost cele mai numeroase în aprilie 2022, cu un total de 46, reprezentând o cotă de 71,9% în regiune.

    Pe locul al doilea s-au situat tranzacţiile cu capital privat - 11 afaceri -, urmate de tranzacţiile cu capital de risc (venture capital), cu şapte tranzacţii. Cele două segmente au ocupat o pondere de 17,2%, respectiv 10,9% în totalul tranzacţiilor din luna aprilie.

    În ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor din industria construcţiilor şi imobiliarelor din Europa, tot fuziunile şi achiziţiile ocupă primul loc, cu 3,55 miliarde de dolari, în timp ce tranzacţiile cu capital privat şi cele cu capital de risc au totalizat 1,55 miliarde de dolari, respectiv 29,92 de milioane de dolari.

    Potrivit GlobalData, tranzacţiile de top care au avut loc în aprilie, în industria construcţiilor şi imobiliarelor din Europa sunt: preluarea, de către Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Columbia, pe 2,21 miliarde de dolari, a SOCIMI şi Tree Inversiones Inmobiliarias; achiziţia, pe 890,46 milioane de dolari, a 75% din The British Land Co., de către GIC Singapore; afacerea Marshall - Marley, în sumă de 701,37 milioane de dolari; preluarea unei divizii a CNH Industrial de către Industrial Opportunity Partners, pe 350 de milioane de dolari; afacerea Cheyne Capital Management - Riverstone Living Holdings, în valoare de 285,24 milioane de dolari.

    Primele cinci mari tranzacţii din industria construcţiilor şi imobiliarelor au generat 86,5% din valoarea totală a afacerilor realizate în domeniu, în aprilie 2022, conform sursei citate. Valoarea combinată a acestor cinci tranzacţii a fost de 4,44 miliarde de dolari, faţă de un total de 5,1 miliarde de dolari înregistrat în luna aprilie.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional