Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI ÎN CURS,Zalăul va beneficia de investiţii de peste 11 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Zalăul va beneficia de investiţii de peste 11 milioane de lei

Anul curent va aduce Municipiului Zalău investiţii în valoare mai mare de 14 milioane de lei, potrivit lui Cristian Curta, purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău. Domnia sa ne-a declarat că, doar pentru primul semestru al anului, municipalitatea a alocat peste 11,14 milioane de lei.

Din întreaga valoare inves-tiţională, mai mult de 11,73 milioane de lei reprezintă bani de la bugetul local şi din fondul de rulment, alte circa 2,34 milioane de lei provenind din credite şi alte surse.

Autorităţile locale vor in-vesti, în acest an, 1,73 milioane de lei în infrastructura rutieră, în timp ce aproximativ 2,08 milioane de lei vor fi utilizate pentru finanţarea lucrărilor de apă şi canalizare şi circa 5,39 milioane de lei vor merge în sectorul de energie termică. Domeniul locuinţelor va beneficia de 391.960 de lei, suma de 4,48 milioane de lei urmând să fie cheltuită pentru alte lucrări de investiţii.

În acest an vor fi demarate o serie de lucrări noi, printre care se numără reabilitarea şi modernizarea sistemului de încălzire centrală şi climatizare a clădirii Primăriei Zalău, proiect în valoare de 20.000 de lei, asfaltarea incintei şcolii Gheorghe Lazăr - 15.360 de lei, lucrări tehnico-edilitare, pentru care vor fi cheltuite 294.630 de lei, întocmirea unor studii în domeniul cultural, de 31.600 de lei. Pentru executarea unor lucrări în cadrul locuinţelor ANL au fost alocate 45.270 de lei, în timp ce pentru modernizarea sistemului de termoficare sunt destinate 4,8 milioane de lei. Totodată, Primăria Zalău va cheltui 676.540 de lei pentru canalul menajer de pe bulevard, zona Asirom-M. Viteazul. Branşamentele de apă (510.000 lei) vor fi realizate prin SAMTID - program de modernizare a reţelei de apă, iar reparaţiile capitale la reţelele termice vor beneficia de 555.000 de lei. Pentru alte studii vor fi cheltuite 1,26 milioane de lei.

În ceea ce priveşte obiectivele în derulare, printre aces-tea se regăsesc lucrările de modernizare şi consolidare a Colegiului "Alesandru Papiu Ilarian", în valoare de 321.000 de lei, refacerea corpului B la Grădiniţa nr. 4 - 19.900 de lei, precum şi lucrările de reparaţii la şarpanta Grădiniţei "Voinicel" (24.310 lei). Reparaţiile capitale aferente Liceului Pedagogic şi terenurilor de sport ale Colegiului Naţional Silvania costă 497.260 şi, respectiv 77.080 lei. Pentru modernizarea şi extinderea staţiei de epurare, municipalitatea a alocat 45.000 de lei, în timp ce procesul de reamenajare a accesului carosabil pe strada Sărmaş necesită 90.000 de lei. Alte lucrări în derulare sunt consolidarea clădirii Transilvania, de 42.000 de lei, accesul carosabil la strada Lacului, pentru care au fost alocate 176.000 de lei, elaborarea studiilor de fezabilitate pentru Programul Conformare Rampa de gunoi, cu un buget de 11.000 lei, precum şi realizarea şoselei ocolitoare a municipiului, care necesită peste 1 milion de lei.

În acest an, vor avea loc licitaţii pentru atribuirea lucrărilor de reparaţii capitale şi asfaltare curte - şcoala Gh. Lazăr -13.360 de lei, pentru selectarea unui antreprenor care să execute lucrările tehnico edilitare la blocul 4 (locuinţe ANL) - 294.630 de lei, precum şi pentru contractarea unui constructor care să îndeplinească lucrările tehnico edilitare la căminele IAIFO (viitoare locuinţe ANL) - 10.040 de lei şi pentru atribuirea serviciilor de elaborare a studiilor şi lucrărilor tehnico-edilitare aferente locuinţelor ANL, în cartierul Dumbrava Nord (53.700 de lei). Blocul O4, realizat prin ANL, va avea 20 de apartamente, iar cele şase blocuri ANL din Dumbrava Nord vor totaliza 90 de locuinţe, potrivit lui Cristian Curta.

O altă licitaţie vizează selectarea unei firme care să întocmească studiile geo- topo pentru reţelele de apă şi canalizare din municipiul Zalău, proiect de 189.000 de lei.

De la începutul anului şi până în luna aprilie, au fost eliberate 43 de autorizaţii de construcţie pentru locuinţe individuale, o autorizaţie pentru edificarea unui bloc de locuit, două pentru realizarea unor clădiri administrative, cinci pentru imobile comerciale, trei pentru clădiri industriale, o autorizaţie de construcţie pentru depozite-silozuri şi două pentru imobile din domeniul sănătăţii.

Consiliul Judeţean Sălaj face investiţii de aproape 6 milioane de lei

În judeţul Sălaj vor fi derulate, pe parcursul acestui an, o serie de investiţii, valoarea totală a sumei alocate în acest sens ajungând la circa 5,97 milioane de lei. Astfel, Consiliul Judeţean Sălaj (CJS) va cheltui peste 5,75 milioane de lei în vederea derulării de obiective investiţionale, 100.000 de lei pentru elaborarea studiilor aferente şi circa 115.410 lei pentru dotări, ne-a spus Tiberiu Murc, preşedintele CJS.

Lucrările de investiţii vizează domeniul infrastructurii rutiere, care va primi peste 5,4 milioane de lei, programul de alimentare cu apă la sate, în valoare de 20.000 de lei şi reabilitarea instalaţiilor termice, pentru care sunt destinaţi 150.000 de lei. Toate aceste fonduri provin de la bugetul judeţean.

Preşedintele CJS ne-a declarat că, în primul semestru al anului, autorităţile judeţene vor utiliza fonduri în valoare de circa 2 milioane de lei.

Printre lucrările deja începute se numără cele de punere în siguranţă şi alte lucrări în zona podului Hida, în valoare de 702.620 de lei. Termenul de finalizare a acestora era prevăzut pentru finalul lunii aprilie. De asemenea, se află în desfăşurare lucrările de amenajare a intersecţiei DJ 191C cu DJ 108G, în localitatea Crasna. Proiectul, derulat din fonduri bugetare, se ridică la 720.000 de lei şi va fi terminat la sfârşitul semestrului întâi.

Pentru toate lucrările noi programate să fie derulate în judeţul Sălaj, autorităţile judeţene vor organiza, în prima jumătate a anului, proceduri de achiziţii publice.

Potrivit domnului Murc, pe parcursul acestui an, vor fi desfăşurate şi lucrări de investiţii finanţate conform H.G. 1256/2005, după cum urmează: reabilitări şi/sau asfaltări de drumuri comunale - proiect ce necesită 1,35 milioane de lei şi alimentări cu apă la sate - investiţie de 7,5 milioane de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional