Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUIInvestiţiile imobiliare sunt de trei ori mai mari faţă de primul semestru din 2015

Mina Irina Piaţa Imobiliară /

Investiţiile imobiliare sunt de trei ori mai mari faţă de primul semestru din 2015

Volumul investiţiilor imobiliare în prima jumătate a acestui an a ajuns la 359 de milioane de euro, unul din cele mai ridicate niveluri în ultimii 6 ani, potrivit celui mai recent raport CBRE România privind investiţiile imobiliare trimis redacţiei.

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când au fost investiţi 107 milioane de euro, volumul investiţional din primul semestru al acestui an este de peste trei ori mai mare.

Proprietăţile din retail şi din sectorul birouri au fost cele mai tranzacţionate în primul semestru al lui 2016, cu o pondere de 88% din totalul investiţiilor, mai relevă raportul CBRE care mai punctează şi că investiţiile străine continuă să fie predominante pe piaţa de real estate din România, ponderea capitalului autohton fiind de doar 1% din totalul investiţiilor.

Cele mai mari cinci tranzacţii înregistrate în prima jumătate a lui 2016 reprezintă peste 80% din volumul investiţional total. Raportul CBRE precizează şi că în acest an s-a înregistrat una din cele mai mari tranzacţii în afara Bucureştiului - achiziţia Sibiu Shopping Center din iunie, în valoare de 100 de milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional