Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMUL AN DE FUNCŢIONAREMagazinele din Coresi Shopping Resort au avut afaceri de 60 de milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

Magazinele din Coresi Shopping Resort au avut afaceri de 60 de milioane de euro

Coresi Shopping Resort, centrul comercial dezvoltat de Immochan în Braşov, a atras peste 8 milioane de vizitatori în primul an de la lansare. Volumul vânzărilor în primul an a crescut constant, ajungând la 60 milioane de euro. În prezent, Coresi Shopping Resort are un grad de ocupare de 100% şi găzduieşte peste 120 de branduri, dintre care 14 locale, 47 naţionale şi 62 internaţionale.

După primele şase luni, Coresi anunţa vânzări de doar 25 de milioane de euro. Faptul că după un an vânzările au urcat la 60 de milioane de euro arată faptul că în sezonul rece braşovenii au fost mai interesaţi de a petrece timpul în primul mall din Braşov. Practic, nivelul sumelor lăsate în magazinele din centrul comercial a urcat de la o medie de puţin peste patru milioane de euro pe lună în primul semestru de funcţionare la aproape şase milioane de euro lunar în ultimele şase luni.

În octombrie 2015 s-a dema-rat a doua fază de extindere a proiectului Coresi, cu un nou parc comercial de tip Strip Mall. Denumit Street Coresi, parcul comercial va include 12 spaţii comerciale, cu 300 m de faţade şi 450 locuri de parcare. Investiţia totală se ridică la 10 milioane de euro.

Coresi Shopping Resort nu este doar o destinaţie de shopping, ci şi un loc de petrecere a timpului liber. Centrul comercial oferă zone de relaxare, locuri de joacă, zona de food-court desfăşurată pe 3.500 mp, 8 săli de cinema, parc şi terenuri pentru activităţi sportive în aer liber de 2,5 ha. De asemenea, centrul include şi cel mai mare hypermarket din Transilvania, Auchan Coresi, cu o suprafaţă netă de vânzare de 13.800 mp. Hipermarketul a înregistrat în decursul primului an 4.500.000 de vizitatori.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional