Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ACEST ANRomânia, pe locul şaptesprezece în UE la creşterea preţurilor la locuinţe

Mina Irina Piaţa Imobiliară /

România, pe locul şaptesprezece în UE la creşterea preţurilor la locuinţe

Preţurile locuinţelor din ţara noastră au urcat cu 5,1% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din anul precedent, aceasta fiind a şaptesprezecea mare creştere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), potrivit datelor publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ, preţurile locuinţelor au înregistrat o creştere anuală de 4,5% în Uniunea Europeană şi de 4% în zona euro, transmite Agerpres.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor locuinţelor au fost raportate în Cehia (12,8%), Lituania (10,2%), Letonia (10,1%), Irlanda (8,9%), Bulgaria (8,8%), Ungaria (8%), Portugalia (7,9%), Estonia (7,7%), Luxemburg (6,8%), Suedia (6,6%), Olanda (6,1%), Slovenia (5,9%), Marea Britanie (5,6%), Belgia (5,4%), Spania (5,3%), Malta (5,2%), Germania şi România (ambele cu 5,1%). Singurele scăderi au fost înregistrate în Croaţia (minus 0,4%) şi Italia (minus 0,1%).

Comparativ cu trimestrul patru din 2016, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,7% în Uniunea Europeană şi cu 0,4% în zona euro, în perioada ianuarie - martie 2017.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Cehia (2,9%), Letonia (2,8%) şi Suedia (2,5%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Malta (minus 5,4%), Slovacia (minus 2,4%) şi Cipru (minus 1,4%).

România a fost peste media UE, cu un avans trimestrial de 1,2% în perioada ianuarie - martie 2017.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional