Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURA DE APĂ ŞI APĂ UZATĂMediaş: Încep lucrările pe trei noi contracte

F.A. Investiţii /

Mediaş: Încep lucrările pe trei noi contracte

Cele mai recente contracte semnate în cadrul proiectului de extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, Judeţul Sibiu sunt pentru staţia de tratare din municipiul Mediaş şi pentru achiziţionarea de autospeciale pentru canalizare şi detectoare pentru pierderi. Totodată, a mai fost atribuit şi urmează să se încheie contractul pentru proiectul tehnic al noului sediu al operatorului "Apa Târnavei Mari" SA, ne-a spus doamna Iulia Tarnu, ofiţer comunicare Proiect.

Ca achiziţii viitoare, doamna Tarnu menţionează achiziţionarea de contoare, conform graficului de achiziţii, procedurile urmează să fie lansate în primăvara acestui an. De asemenea va fi achiziţionat sistemul SCADA. "Pentru acest contract de achiziţii, anunţul de intenţie urmează să fie lansat în toamna acestui an", subliniază ofiţerul de comunicare al Proiectului.

Contractul pentru Staţia de tratare din municipiul Mediaş

Contractul a fost semnat în noiembrie 2010 şi prevede reabilitarea sistemului de captare şi modernizarea Staţiei de tratare din Mediaş. Valoarea lucrărilor se ridică la 42, 5 milioane lei.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia. Constructorul care va executa lucrările este reprezentat de Asocierea dintre S.C. Veolia Water Solutions&Technologies Romania S.R.L., OTV France, Paris şi S.C. Aldona S.R.L., Copşa Mică. Durata de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.

În cadrul acestui contract va fi construită o nouă staţie de pompare a apei brute (300 litri/secundă), cu efect de economisire a energiei electrice, se vor reabilita şi extinde etapele de pretratare, coagulare, floculare, decantare, se vor reabilita filtrele şi procesul de spălare în contracurent a acestora, se va reabilita şi modifica întreg sistemul de dezinfecţie. Procesul tehnologic de tratare a apei va fi complet automatizat, conectat la sistemul SCADA, pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea în întregime a procesului de tratare.

Contract pentru "Achiziţionare autospeciale pentru canalizare şi detectoare pentru pierderi"

Prima tranşă de echipament a fost livrată în cadrul acestui contract în data de 10 decembrie 2010. Echipamentul livrat a constat în: furgonetă, locator acustic de pierderi, corelator digital pentru localizarea pierderilor din conductele de apă, loggeri de zgomot wireless pentru monitorizarea zonală acustică şi localizarea pierderilor, locator de trasee multifrecvenţă, locator feromagnetic de capace îngropate, în valoare totală de 163.000 fără TVA.

Contractul prevede achiziţionarea de echipamente, împreună cu serviciile aferente livrării echipamentelor, respectiv de punere în funcţiune, instruirea echipei responsabile din cadrul operatorului, service, asistenţă tehnică şi revizie în perioada de garanţie a echipamentelor livrate.

Avantajul acestui contract este asigurarea condiţiilor pentru imple­mentarea unui management eficient al pierderilor din reţeaua de distribuţie a apei potabile şi al reţelei de canalizare.

Contractul, în valoare 2,29 milioane lei, a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă Asocierii dintre Leader Eco SRL şi EE Test Timişoara, iar durata de desfăşurare a acestuia este de 31 de luni începând cu data de 6 octombrie 2010. Garanţia acordată de furnizor pentru produsele care fac obiectul contractului este de 24 de luni.

Contractul pentru proiectul tehnic al noului sediu

Acest contract a fost atribuit şi urmează să fie încheiat. Operatorul a organizat un concurs de soluţii pentru proiectul tehnic al noului său sediu: "Concurs privind stabilirea soluţiei tehnico-economice pentru proiectarea unei clădiri administrative, reabilitarea unei hale industriale şi a unei clădiri de operare, amenajarea urbanistică de detaliu a terenului aferent S.C. Apa Târnavei Mari S.A. din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu"

Câştigătorul desemnat este S.C. Birou de Arhitectură Pintilie S.R.L.. Anunţul de atribuire a fost trimis spre publicare în 7 februarie 2011. După publicarea anunţului de atribuire, urmează iniţierea unei proceduri de negociere în vederea semnării contractului.

Şase contracte sunt în derulare

-Lucrări la captarea de suprafaţă şi staţia de tratare în municipiul Mediaş:

Anunţul de atribuire al contractului a fost emis în 25 octombrie 2010, urmată de perioada de depunere a contestaţiilor cu finalizare în 8 noiembrie 2010. Procedura de atribuire a fost finalizată prin atribuirea la 19 noiembrie a contractului de lucrări consorţiului SC Veolia Water Solutions&Technologies Romania S.R.L., OTV France, Paris şi S.C. Aldona S.R.L., Copşa Mică. La jumătatea lunii februarie 2011, contractul se afla în faza de proiectare şi amenajarea organizării de şantier.

-Lucrări la staţia de epurare în municipiul Mediaş:

Contractul a fost atribuit firmei Hochtief AG şi încheiat în 9 decembrie 2009. A fost încheiată cu succes etapa de proiectare şi au început lucrările. Până la sfârşitul anului trecut avusese loc activitatea de demolare a construcţiilor vechi şi execuţia lucrărilor de construcţie la decantorul primar, separatorul de grăsimi şi nisip, grătarele rare şi dese şi bazinul de aerare. În tot acest timp, staţia a fost menţinută în funcţiune pentru deservirea locuitorilor din Mediaş.

-Surse de apă, staţii de tratare şi conductă de aducţiune în Agnita şi Dumbrăveni.

Contractul a fost semnat în data de 26 august 2010. Contractul este în valoare de 29,84 milioane lei, din care 24,1 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Pentru regiunea Dumbrăveni, contractul prevede reabilitarea a 8 puţuri, înlocuirea conductei de aducţiune între puţuri şi staţia de tratare, reabilitarea staţiei de tratare de la Dumbrăveni, un nou sistem de tratare al apei în vederea eliminării fierului şi manganului în exces.

Pentru regiunea Agnita, se va construi o nouă staţie de tratare pe vechiul amplasament al staţiei din Arpăşel, care va derula procese moderne de tratare a apei. De asemenea, se va reabilita şi extinde conducta de aducţiune între staţia de tratare şi rezervorul din Agnita pe o lungime de aprox. 36 km.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care execută lucrările este Tecnicas de Desalinizacion de Aguas S.A. (Tedagua) din Madrid, Spania. Durata de desfăşurare a contractului este de 42 de luni, din care 30 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, 12 luni notificării eventualelor defecte.

La jumătatea lunii februarie 2011, contractul se afla în faza de proiectare.

-Staţii de epurare în Agnita şi Dumbrăveni

Contractul, semnat în data de 28 septembrie 2010, este în valoare de 35,5 milioane lei, din care 28,68 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Pentru regiunea Agnita, contractul prevede construirea unei staţii de epurare localizate la intrarea în oraş dinspre Sibiu. Pentru regiunea Dumbrăveni, se va construi o staţie de epurare localizată la intrarea în oraş dinspre Mediaş. Staţiile sunt prevăzute cu două trepte de tratare, mecanică şi biologică. Ambele staţii vor derula procese moderne de epurare a apei uzate şi vor fi dotate cu un sistem automat complet, conectat la sistemul SCADA pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea procesului de epurare.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care execută lucrările este reprezentat de Asocierea dintre Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. şi Aqualia Infraes­tructuras S.A. din Madrid, Spania. Durata de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.

În ultimele luni, activitatea principală a fost de mobilizare şi proiectare.

-Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Municipiul Mediaş

La sfârşitul lunii noiembrie 2010, lucrările de execuţie, care debutaseră în aprilie, erau realizate în proporţie de 20,15%. Pe perioada de iarnă, s-au efectuat lucrări de întreţinere a şantierului, urmând ca lucrările să fie reluate cu 1 martie a.c.

Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Agnita şi Dumbrăveni a fost semnat în data de 3 iunie 2010. Valoarea contractului este de 22 milioane lei, din care 17,8 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care execută lucrările este S.C. Hidro­construcţia S.A., lider al Asocierii Hidroconstrucţia-Dafora-Flowtex Technology.

Ordinul de începere al contractului a fost emis în 1 iulie 2010. Durata contractului este de 36 de luni, termenul de derulare al lucrărilor este de 24 de luni, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.

La sfârşitul anului trecut, se înregistraseră progrese importante în reabilitarea reţelelor de apă- 27,80% în Dumbrăveni, 13,53% în Agnita. Pe perioada de iarnă, s-au efectuat lucrări de întreţinere a şantierului, urmând ca lucrările să fie reluate când vor permite condiţiile meteo.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional