Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Infrastructura de mediuSibiu: Mai rămân trei contracte de atribuit

F.A. Investiţii /

Sibiu: Mai rămân trei contracte de atribuit

Un număr de trei licitaţii urmează să fie lansate de către Consiliul Judeţean Sibiu, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii CJ Sibiu la jumătatea lunii mai.

Contractele avute în vedere fac parte din proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu". Valoarea proiectului se ridică la 93,84 milioane lei. Finanţarea prin Fondul European de Dezvoltare Regională se ridică la 66,41 mil­ioane lei, contribuţia de la bugetul de stat fiind de 14,94 milioane lei. Beneficiarul proiectului CJ Sibiu va asigura o finanţare de 10,82 milioane lei.

Astfel, CJ Sibiu pregăteşte lansarea pe Sistemul de Achiziţii Publice a anunţurilor de participare pentru următoarele con­trac­te:

- "Lucrări (de proiectare şi execuţie) pentru instalaţii de tratare şi închiderea depozitelor de deşeuri în judeţul Sibiu", contract estimat la suma de 57,62 milioane lei;

- "Furnizarea de echipamente de pre­colectare a deşeurilor în judeţul Sibiu, România" contract evaluat la valoarea de 17,15 milioane lei;

- "Servicii audit".

Lansare licitaţii amânată datorită contestaţiilor

Până la jumătatea lunii mai, CJ Sibiu a atribuit un singur contract în cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu", este vorba despre "Asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor de construcţii în sprijinul CJ Sibiu". Contractul, în valoare de 8,4 milioane lei a fost semnat între Asocierea SC Blom România SRL - KVB Economic la data de 22 martie 2011.

"Procedurile de demarare a licitaţiilor pentru celelalte contracte din cadrul Proiectului au fost întârziate datorită contestaţiilor depuse împotriva rezultatului procedurii organizate în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică având ca obiect , contestaţii care s-au soluţionat în instanţă în data de 14 aprilie 2011", ne-a declarat domnul Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

La jumătatea lunii mai 2011, contractul de asistenţă tehnică fusese deja început urmând ca până la sfârşitul lunii mai să fie reglementate aspectele legale şi instituţionale privind integrarea depozitului conform de la Cristian în cadrul proiectului.

"După îndeplinirea condiţiilor din contractul de finanţare privind aspectele instituţionale, Consiliul Judeţean Sibiu va întocmi şi va transmite dosarul solicitării primei tranşe de prefinanţare în valoare de 12,45 milioane lei, în cursul lunii iunie 2011", ne-a mai precizat domnul Martin Bottesch.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional