Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂBraşov: Modernizarea DJ 101 Râşnov este programată pentru acest an

F.A. Investiţii /

Braşov: Modernizarea DJ 101 Râşnov este programată pentru acest an

Suma investită de Consiliul Judeţean Braşov în proiecte de drumuri în 2011 va fi de 9,45 milioane lei. Pentru acest an finanţarea este asigurată în proporţie de 100%, precizează domnul Aristotel Câncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Singurul proiect de drumuri programat să demareze în 2011 este modernizarea DJ 101 Râşnov-UM 01454 km 0+000-9+100.

Pentru acest obiectiv a fost încheiat, la data de 10 februarie 2011, contractul de proiectare cu firma SC Prinfo SRL.

"Datorită surselor de finanţare insuficente deocamdată nu se poate estima perioada de implementare a proiectului şi nici intervalul de timp în care se va lansa licitaţia de execuţie", ne-a declarat domnul Aristotel Câncescu.

De asemenea, vor fi continuate proiectele de infrastructură demarate în anii trecuţi: reparaţii pod peste DJ 102D Lisa, reparaţii DJ 112D Tărlungeni-Cărpiniş-Prejmer, amenajare intersecţie cu sens giratoriu între DN 11 km 8+472; DJ112 şi str. Gării în localitatea Hărman, lucrări de reabilitare DJ 131 17+000-29+050, Racoş-Rupea.

Lucrările de reabilitare a DJ 131C (km 17+000-29+050 Rupea-Racoş), în valoare de 14 milioane lei, sunt finalizate în proporţie de 50%.

Implementarea acestui proiect a fost demarată în 2006 însă datorită bugetului auster nu a fost posibilă finalizarea lucrărilor. Pentru acest an a fost alocată suma de 4 milioane lei în vederea continuării lucrărilor.

Consiliul Judeţean Braşov urmează să finalizeze în acest an reparaţia DJ 112 D - Tărlungeni - Cărpiniş - Prejmer - Lunca Câlnicului (km 0+000-7+218).

Contractul de execuţie în valoare de 7,74 milioane lei a fost atribuit la data de 20 octombrie 2008. În prezent lucrările sunt finalizate în proporţie de 60%. Au fost deja executate lucrări de stabilizare pe km 2+000-7+218, aşezarea îmbrăcăminţii asfaltice pe un strat din două, lucrări de decapare şi curăţire a talazurilor existente, evacuare şanţuri laterale şi acostamente. Urmează să fie aşezat al doilea strat de îmbrăcăminte asfaltică şi să fie realizată semnalizarea rutieră orizontală.

Pe ultima sută de metri se aflau în luna martie reparaţiile la podul de pe DJ 102 Lisa, km 0+084, proiectul este finalizat în proporţie de 95%. Contractul de execuţie a fost încheiat la data de 17 noiembrie 2008, valoarea acestuia ridicându-se la 2,25 milioane lei.

Până la începutul lunii martie fuseseră deja executate următoarele lucrări pe partea de infrastructură: cofrajele pentru fundaţii, săpătura pentru fundaţii, umplutura, armături în elevaţie, beton în fundaţii, săpătură mecanică pentru degajarea terenului. În ceea ce priveşte suprastructura fuseseră executate cofrajele de suprastructură şi placa de suprabetonare.

Urmează să fie realizate reparaţiile curente la rampele de racordare şi să fie vopsit noul parapet.

Cu privire la dificultăţile întâmpinate în implementarea proiectelor "Principala problemă o reprezintă imposibilitatea asigurării finanţării pentru finalizarea lucrărilor în termenele stabilite", a atras atenţia domnul Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional