Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂBuzău: Drumurile de acces în zonele turistice vor fi reabilitate până în vară

F.A. Investiţii /

Buzău: Drumurile de acces în zonele turistice vor fi reabilitate până în vară

Consiliul Judeţean Buzău are în derulare un proiect în valoare de 97 milioane de lei, destinat modernizării infrastructurii de accces spre zonele cu potenţial turistic demonstrat. Proiectul, finanţat din fonduri europene şi demarat în 2009, presupune modernizarea a circa 58 de kilometri de drumuri judeţene: reallizarea de podeţe transversale, largirea carosabilului şi frezarea îmbrăcăminţii asfaltice existente, dar şi drenarea în zonele în care au fost descoperite pungi de apă.

Banii au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, dar şi prin cofinanţare de la bugetul de stat şi cel local. Astfel, din cele 97 de milioane de lei, 67,5 milioane au fost de la Uniunea Europeană, 9 milioane de lei au fost alocaţi de la bugetul de stat, în timp ce contribuţia Consiliului Judeţean a fost de 1,5 milioane de lei. Valoarea contractului de execuţie este de 3,8 milioane de lei.

Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru luna iulie 2011.

În acest an, Consiliul Judeţean Buzău are în plan demararea de noi lucrări în domeniul infrastructurii rutiere, în cadrul programului guvernamental "Reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local". Proiectele depind însă de banii disponibili şi de rapiditatea organizării licitaţiilor publice.

Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău spune că potenţial de dezvoltare în zonă există, însă lipsa finanţării stopează lucrările de infrastructură.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional