Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂDâmboviţa: Şase proiecte în derulare şi două vor demara în acest an

F.A. Investiţii /

Dâmboviţa: Şase proiecte în derulare şi două vor demara în acest an

Criza nu a împiedicat Consiliul Judeţean Dâmboviţa să găsească fonduri pentru lucrări majore de infrastructură. Peste 55 de milioane de lei vor fi investiţi în lucrări de infrastructură rutieră, în 2011, cu scopul de a reabilita drumuri afectate de calamităţi şi de a moderniza traseele judeţene.

Unul dintre cele mai importante proiecte este ranforsarea şi modernizarea drumurilor judeţene DJ 701, DJ 401 A şi DJ 711A, cu finanţare din Programul Operaţional Regional şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Proiectul, în valoare de 66 de milioane de lei este finalizat în proportie de 60%. Numai în acest an vor fi alocate 40 de milioane de lei pentru finalizarea proiectului.

Alte cinci proiecte de infrastructură rutieră sunt în derulare în judeţul Dâmboviţa pentru care vor fi alocate peste 15 milioane de lei.

1. Stabilizarea după calimităţi a alunecărilor de teren şi refacerea căilor de acces în comunele Malu cu Flori si Pucheni, finanţare din fondul pentru Mediu şi bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dâmboviţa - realizat 50%, (valoare alocată 7,85 milioane lei).

2. Reabilitare DJ 713 Sinaia- Cuibul Doru­lui- Şaua Dichiului- Cabana Babele, finanţare buget local Consiliul Judeţean Dâmboviţa- Consiliul Judeţean Prahova şi HG 577/1997- realizat 10%) valoare alocată 5,1 milioane lei.

3. Reabilitare şi modernizare DJ 701 pe raza oraşului Titu, finanţare Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Titu - realizat 80%, (valoare alocată 374.000 lei).

4. Pod peste Ialomiţa la Fiinta pe DC 31, finanţare Consiliul Judeţean Dâmboviţa - realizat 75 %, (valoare alocată 1.185.000 lei).

5. Punte pietonală peste râul Ialomiţa la Băleni, finanţare Consiliul judetean Dâmboviţa şi Consiliul Local Băleni - realizat 5 % (valoare alocată 426.000 lei)

Majoritatea proiectelor de infrastructură rutieră, aflate în derulare, au finanţarea asigurată pentru anul 2011. Per total, suma alocată în acest an va fi mai mare faţă de cea investită în 2010.

Două noi proiecte demarează în acest an

Investiţiile nu se opresc însă aici pentru că alte două proiecte de infrastructură ar urma să înceapă în acest an, potrivit Consiliului Judeţean:

- reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene DJ 710, DJ 715, DJ 712A, DJ 702B şi DJ 702 - Proiect Subcarpatica cu propunere de finanţare prin programe guvernamentale,

- reabilitarea şi modernizarea DJ 701A Braniştea- Dâmbovicioara (execuţia lucrărilor este deja contractată), proiect cu finanţare prin bugetul Consiliului judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Titu.

Principalele probleme întâmpinate de CJ Dâmboviţa în executarea lucrărilor au fost cele de natură tehnică. Calamităţile naturale - alunecări terenuri, inundaţiile, dar şi necesitatea exproprierii unor terenuri pentru realizarea lucrărilor de reparaţii, au dus la amânarea termenelor de finalizare. De asemenea, încasările mici de venituri la bugetul local au dus la o criză de lichidităţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional