Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂDrumurile intra-judeţene, prioritare în Iaşi

F.A. Investiţii /

Drumurile intra-judeţene, prioritare în Iaşi

Lucrări de infrastructură rutieră de circa 28 milioane euro ! Aceasta este ţinta Consiliului Judeţean Iaşi pentru anul 2011, întrucât vor fi investite aproximativ 119 milioane lei în lucrările de infrastructură drumuri.

În anul 2011 este programată începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 282 Iaşi - Botoşani, fiind atribuite prin licitaţie atât contractele pentru proiectare, cât şi pentru execuţie. Lucrarea este finanţată în proporţie de 10% din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul naţional şi bugetul Consiliului Judeţean Iaşi.

Firma care a câştigat licitaţia de execuţie este SC "Euroconstruct Group" SRL Iaşi, iar valoarea contractului este de circa 12 milioane de euro. În total vor fi modernizaţi 38,34 kilometri de drum, într-o perioadă de circa 18 luni. Pe traseul drumului se vor construi şi două poduri, în timp ce alte cinci vor fi reabilitate.

În timpul lucrărilor se va interveni şi la podeţe, rigole, şanţuri şi alte elemente de infrastructură. În perioada următoare firma câştigătoare işi va face organizarea de şantier şi îşi va pregăti materialele necesare intervenţiilor la infrastructura drumului, urmând ca în primăvară, atunci când timpul va permite, să înceapă lucrările pe teren. Traseul cuprinde localităţile Ţigănaşi şi Vlădeni, pentru DJ 282C, Şipote, pentru DJ 282, şi Plugari, pentru DJ 282B.

În prezent, Consiliul Judeţean Iaşi mai are în derulare alte două proiecte de infrastructură drumuri, finanţate prin Programul Operaţional Regionl. Primul contract, "Reabilitarea şi prevede modenizarea drumului de interes regional DJ 208", este într-un stadiu de execuţie a lucrărilor de aproximativ 70%, data finalizării fiind septembrie 2011. Al doilea proiect este "Reabilitarea şi modernizarea drumului interjudeţean DJ 248, Iaşi Vaslui" şi are lucrările efectuate în proporţie de 5%, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad.

Potrivit acestuia, derularea proiectelor a fost îngreunată de contestaţiile depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de lucrări.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional