Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂHarghita: Peste 200 km drumuri judeţene vor fi asfaltate în acest an

F.A. Investiţii /

Harghita: Peste 200 km drumuri judeţene vor fi asfaltate în acest an

Consiliului Judeţean Harghita vrea să asfalteze, în 2011, peste 200 de kilometri de drumuri judeţene şi 100 kilometri de drumuri comunale. Lucrările la majoritatea proiectelor de infrastructură care vor fi derulate în acest an au atribuite prin licitaţie publică şi demarate în 2010. "În funcţie de bugetul local şi cel central încercăm să mai introducem în programa noastră de achiziţie publică şi de execuţie o serie de lucrări care vizează reabilitarea drumurilor de legătură între Harghita şi judeţele limitrofe şi a celor care leagă centrele comunelor cu municipiul Miercurea-Ciuc", a precizat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Astfel, vor fi continuate lucrările pe sectoare de drumuri judeţene DJ 128 Jolotca, DJ 127 Ditrău - Tulghes, DJ 136B/135 Goagiu - Atid, DJ 132B limita de judeţ - Orăşeni, DJ 133 Orăşeni - Sânpaul, DJ 131 Sânpaul - Feliceni, DJ 138B Vărşag, DJ 136B DN 13A - Păuleni, DJ 123B Miercurea-Ciuc - Misentea, DJ 123D Sâncrăieni - Sântimbru Băi.

"Financiar 2010 a fost un an foarte greu. Din cauza măsurilor de austeritate am fost nevoiţi să ne reducem cu 25% bugetul. În consecinţă, am rămas în urmă cu multe reabilitări de drum programate. Un exemplu este asfaltarea drumului judeţean 123, pe porţiunea Sânmartin Ciuc - Eghersec. Din 2008 s-a reuşit asfaltarea a doar 3 kilometri", explică Borboly Csaba.

Valoarea proiectelor pentru acest an se ridică la circa 300 de milioane de lei, bani care ar trebui să vină din fonduri guvernamentale.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita spun că proiectele de infras­tructură rutieră se derulează normal. Sunt şi cazuri în care contestaţiile depu­se de com­paniile care au participat la pro­ce­deele de achiziţie publică, dar şi lipsa banilor au dus la întârzie­rea lucrărilor. "S-a resimţit puternic reducerea bugetului cu 25% la mijlocul anului financiar, când aveam în derulare multe lucrări. Din fericire, firmele executante au înţeles situaţia în care ne aflăm, iar noi am regrupat fondurile de la proiectele mai puţin esenţiale astfel încât am reuşit să eliberăm fonduri pentru proiectele mai relevante precum reabilitarea drumurilor", spune preşedintele Consiliului Jude ean Harghita.

Judeţul Harghita are 850 kilometri de drumuri judeţene, dintre care 437 de kilometri sunt deja asfaltaţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional