Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂIalomiţa: Lipsă de fonduri pentru implementare proiectelor

F.A. Investiţii /

Ialomiţa: Lipsă de fonduri pentru implementare proiectelor

Sumele stabilite pentru sectorul de drumuri pe anul 2011 în lista de investiţii a Consiliului Judeţean Ialomiţa se ridică la suma totală de 11,9 milioane lei. Valoarea este cu 50% mai mică decât în anul 2010 când au fost alocate 24,918 milioane lei pentru astfel de lucrări.

Deşi Consiliul Judeţean Ialomiţa s-a confruntat cu dificultăţi în atragerea de fonduri pentru realizarea lucrărilor de infrastructură drumuri, finanţarea proiectelor contiunate sau demarate în acest an este asigurată.

Fondurile provin fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul local, ne-a precizat domnul Vasile Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Proiecte demarate în 2011

Astfel, în acest an vor demara şase proiecte de lucrări de drumuri, pentru care urmează să fie lansate licitaţiile în vederea atribuirii contractelor de lucrări. Este vorba de modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene DJ 101 (Dridu-Fierbinţi Târg), DJ 102 H, DJ 306, DJ 306 A (Ciochina, Reviga, Miloşeşti). Sunt drumuri vizate doar pentru lucrări de modernizare precum DJ 213 (DN2A - Luciu (Gura Ialomiţei, DN2A), DJ 212 (limita judeţ Brăila - Luciu (km 58+297-61+299) (Gura Ialomiţei, M. Kogălniceanu) şi DJ 201 (Bueşti- Albeşti). De asemenea sunt prevăzute lucrări de reabilitare pentru drumul DJ 201 (Mărculeşti-Sudiţi-Săveni).

Continuare lucrări

În acest an vor fi continuate un număr de patru proiecte de modernizare drumuri, aflate în prezent în diferite statii de execuţie, ne informează domnul Ciupercă.

Aşadar, în cadrul proiectului de ranforsare şi modernizare a drumului judeţean DJ 201B (Ciochina-Orezu-Raşi km 0+000-19+000) lucrările de infrastructură şi suprastructură au fost finalizate în proporţie de 84%.

Lucrările de modernizare a DJ 212 Ţăndărei-Feteşti (km 83+075-100+915) şi Mihail Kogălniceanu - DN2A (km 68+295-72+182) au fost realizate în proporţie de 63%.

În ceea ce priveşte lucrările de modernizare ale drumului judeţean DJ 201 A (Coşereni-Moldoveni-Patru Fraţi-Adîncata limita judeţ Prahova- Tronson I: DN 2A - Patru Fraţi -km 0+000-9+500) acestea sunt în proporţie de 88% încheiate.

În schimb modernizarea DJ 201 A pe sectorul Coşereni-Moldoveni-Patru Fraţi-Adîncata- limita judeţ Prahova-Tronson II: Patru Fraţi - limită judeţ Prahova (km 9+500-18+750) a fost finalizată în proporţie de 60%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional