Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂMureş: Proiecte mari de reabilitare a infrastructurii rutiere

F.A. Investiţii /

Mureş: Proiecte mari de reabilitare a infrastructurii rutiere

Singurul impediment în realizarea proiectelor de realibilitare a infrastructurii rutiere în Mureş este lipsa banilor, spun autorităţile locale. Conducerea judeţului a propus spre reabilitare 180 de kilometri de drumuri, urmare a hotărârii de Guvern 530/2010 care prevede reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri de interes local şi judeţean. Suma totală la care se ridică aceste lucrări este de 900 de milioane de lei. "Totul depinde însă de bugetul local din acest an, dar şi de banii care vor fi alocaţi de la Guvern", explică doamna Lokodi Edita Emõke, Preşedintele CJ Mureş.

În acest an se vor continua Iucrările de reabilitare a drumului judeţean DJ 142 C limita judeţului Sibiu - Coroisînmartin, începute în anul 2010 şi finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2010 "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale locale" precum şi lucrările de înlăturare a efectelor alunecărilor de teren pe DJ 152A Târgu Mureş (DN15E) - Band - Iernat (DN15), DJ 151B Ungheni - Căpâlna de Sus - Bahnea, DJ 142 Tîrnăveni - Bălăuşeri şi DJ 135A Viforoasa - Miercurea Nirajului.

Proiectul finanţat din bani europeni are o valoare de circa 20 milioane de lei şi prevede reabilitarea a 25 de kilomeri de drum.

"Anul trecut, în vederea realizării programului de drumuri finanţat din bugetul local am întâmpinat probleme în atribuirea contractelor de prestări servicii de proiectare şi execuţie a Iucrărilor din cauza Iipsei personalului de specialitate din cadrul instituţiei noastre", explică Lokodi Edita Emõke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, din cauza proiectelor tehnice incomplete şi depuse după termenele contractate, s-a întârziat cu organizarea achiziţiei Iucrărilor care trebuiau realizate pe baza acestora.

"În acest an se vor demara procedurile de achizitie de servicii şi Iucrări în aşa fel încât Iucrările cuprinse în Programul de drumuri al Consiliului Judeţean să se realizeze în condiţii optime la o calitate superioară faţă de anii precedenţi", a mai spus Lokodi Edita Emõke.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional