Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂOlt: Proiecte de peste 112 milioane lei vor demara anul acesta

F.A. Investiţii /

Olt: Proiecte de peste 112 milioane lei vor demara anul acesta

Consiliul Judeţean Olt va începe în acest an implementarea unor proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 112,82 milioane lei.

Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 677, limită judeţ Vâlcea-Piatra Olt, judeţul Olt va presupune o investiţie de 26,83 milioane lei, precizează domnul Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

Contractul de asistenţă tehnică din partea proiectantului a fost atribuit în data de 8 iulie 2010, în urma unei licitaţii deschise, firmei SC Eftimex Grup SRL din Piteşti. Contractul se ridică la valoarea de 30 mii lei. De asemenea, în cadrul proiectului au mai fost atribuite contractele de audit financiar, firmei SC Evcon Expert Audit SRL contra sumei de 16,69 mii lei, contractul pentru servicii de supraveghere a execuţiei tehnice, acordat firmei SC Primlex Consult SRL pentru valoarea de 111,5 mii lei şi contractul pentru servicii de promovare în valoare de 14,39 mii lei, atribuit firmei SC Flarom Advertising SRL.

Licitaţia în vederea atribuirii contractului de execuţie a fost lansată a doua oară la data de 28 august 2010, valoarea estimativă a lucrărilor de execuţie fiind de 21 milioane lei fără TVA. Prima licitaţie, lansată la data de 28 mai 2010, a fost anulată printr-o decizie a Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Şi rezultatele celei de-a doua licitaţii organizate în vederea atribuirii contractului de execuţie au fost contestate, procedura de atribuire fiind la jumătatea lunii martie suspendată până la soluţionarea contestaţiei.

Lucrările de execuţie vor fi încheiate în termen de 24 de luni de la data atribuirii contractului.

Problemele apărute la licitaţii au dus la întârzierea în demararea lucrărilor, potrivit domnului Paul Stănescu. Mai mult "legislaţia privind achiziţiile publice nu permite autorităţilor contractante să impună criterii stricte şi să penalizeze contestaţiile nefondate", ne-a precizat domnul Stănescu.

De asemenea, o altă problemă cu care s-a confruntat Consiliul Judeţean Olt în implementarea proiectelor de infrastructură o reprezintă "sursele financiare insuficiente în raport cu lungimea infrastructurii de transport din judeţ ce necesită reabilitare sau modernizare", a adăugat domnul Stănescu.

Un alt proiect major este reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 643A, Balş- limită judeţ Dolj, judeţul Olt, ce va presupune costuri de 17,99 milioane lei.

Contractul de supraveghere a execuţiei tehnice a fost atribuit la data de 30 martie 2010 firmei SC Irimat Cons SRL. Suma la care se ridică contractul este de 89,75 mii lei.

Totodată a fost atribuit contractul pentru servicii de audit financiar în valoare de 8 mii lei fără TVA firmei SC Evcon Expert Audit SRL şi contractul pentru servicii de promovare acordat firmei SC Realitatea Media SRL, contra sumei de 14,5 mii lei.

Totodată licitaţia pentru execuţie lucrări din cadrul acestui proiect a fost finalizată. Câştigătoarea licitaţiei a fost declarată societatea Delta ACM 93. Lucrările urmau să fie demarate până la sfârşitul lunii martie.

Ambele proiecte vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 2 - "Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport".

De asemenea, Consiliul Judeţean Olt a obţinut finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România- Bulgaria 2007-2013.

Acest program va finanţa proiectul "Îmbunătăţirea accesibilităţii în zona de graniţă Olt-Pleven prin reabilitarea DJ 543 Corabia-Izbiceni, judeţul Olt şi a Drumului III-3402 Slavianovo-Pordim". Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 34 milioane lei.

A fost aprobat spre finanţare prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 şi proiectul de reabilitare a drumului III-3004 Trastenik-Orehovitza- Drum III-137 şi modernizare a DJ 544 Urzica-Ştefan cel Mare, judeţul Olt. Valoarea totală a proiectului este de aproape 34 milioane lei fără TVA.

Proiectele au fost aprobate spre finanţare şi urmează să fie programată semnarea contractului de finanţare, conform domnului Stănescu.

Proiecte în derulare

Consiliul Judeţean va finaliza în acest an proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 604 (km 36+717-74+749) proiect realizat în proporţie de 90%.

Valoarea totală a proiectului este de 28,55 milioane lei. Proiectul beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 2 - "Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport".

Contractul pentru lucrările de execuţie, în valoare de 16,99 milioane lei fără TVA, a fost atribuit firmei SC T Dancor Romconstruct SRL la data de 14 octombrie 2009. Serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata de execuţie a proiectului sunt asigurate de SC Dinstar Construct SRL. Valoarea contractului este de 35 mii lei.

Lucrări de întreţinere

Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Olt şi din fondul constituit din TVA, se vor executa în anul 2011 lucrări de întreţinere şi reparaţii în sumă de 15,5 milioane lei.

Aceste lucrări vor avea în vedere întreţinerea plantaţiilor rutiere, întreţinerea îmbrăcăminţilor bitu­minoase pe drumurile judeţene, întreţinerea drumurilor pietruite, întreţinerea curentă pe timp de iarnă pe toate cele 40 drumuri judeţene, covoare bituminoase simple, aprovizionat şi montat indicatoare rutiere şi parat metalic pe toate drumurile judeţene, îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, reparaţii poduri şi podeţe.

Consiliul Judeţean a semnat un acord-cadru pe patru ani în vederea realizării acestor lucrări.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional