Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂSălaj: Trei proiecte majore vor demara în acest an

F.A. Investiţii /

Sălaj: Trei proiecte majore vor demara în acest an

Investiţiile în lucrări de infrastructură rutieră aprobate de Consiliul Judeţean Sălaj pe anul 2011 se ridică la suma de 111,76 milioane lei, mai mult cu aproximativ 25% decât în anul 2010.

Această valoare reprezintă 68% din secţiunea de dezvoltare a bugetului propriu al Judeţului Sălaj, a precizat domnul Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Trei proiecte majore de drumuri vor fi demarate de Consiliul Judeţean Sălaj în acest an. Primul vizează reabilitarea drumului judeţean DJ 108 A: DN 1F Românaşi-Creaca -Jibou-Benesat (36,311 km), ce va presupune o investiţie în valoare de 102,697 milioane lei. În cadrul acestui proiect au fost deja încheiate contractele de publicitate, audit, servicii de supraveghere a execuţiei şi execuţie lucrări. De asemenea, la data de 25 ianuarie 2011 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie, urmând ca acestea să demareze nu mai târziu de 1 martie 2011. Implementarea proiectului va dura 36 de luni, potrivit domnului Tiberiu Marc.

Al doilea proiect ce va fi demarat în acest an are în vedere reabilitarea DJ 109 Hida-Dragu- limita judeţ Cluj (2 km), finanţarea fiind asigurată de la bugetul local. Procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea proiectantului şi apoi a constructorului vor fi iniţiate în perioada care urmează.

De asemenea, în acest an va începe reabilitarea DJ 108 A: Agrij-Poic (2 km), proiect finanţat tot din bugetul local. Procedura de achiziţie publică având ca obiect atribuirea serviciului de proiectare a fost finalizată, urmând a fi iniţiată procedura de achiziţie publică pen­tru desemnarea con­s­truc­torului.

În plus, faţă de aceste proiecte Consiliul Judeţean Sălaj va investi în continuarea proiectelor de infras­tructură demarate în anii trecuţi.

Lucrările la proiectul de reabilitare a drumului Ciucea-Crasna-Vîrşolţ (37,629 km) se află într-un stadiu avansat de execuţie, sistemul rutier fiind finalizat în proporţie de cca 60%, iar 10 din cele 11 poduri care fac obiectul proiectului au fost deja finalizate. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 85,628 milioane lei.

Consiliul Judeţean Sălaj a încheiat, în cadrul proiectului de reabilitarea a drumului Ciucea-Crasna-Vîrşolţ, procedurile de achiziţie publică pentru contractele de publicitate, consultanţă, audit, servicii de supraveghere a execuţiei şi execuţie lucrări. Până la sfârşitul anului 2011 urmează să fie finalizate toate lucrările aferente acestui proiect.

În acest an se va finaliza asfaltarea drumului judeţean DJ 110 C Ileanda-Dolheni (6,070 km), a drumului judeţean DJ 110 A: Archid - limita judeţ Satu Mare (2,200 km) şi a drumului judeţean DJ 109 R: Gălpîia - Romita (5,050 km).

În anul 2012 urmează să fie finalizate lucrările la drumul judeţean DJ 110 B Bobota-Zalnoc (13,207 km), drumul judeaţean DJ 103 N: Sfăraş- Jebucu-DN1G (6,515 km) şi drumul judeţean DJ 108 N: Almaş-Babiu- Mesteacăn (9,100 km).

Atât investiţiile noi, cât şi cele în continuare şi lucrările de reparaţii curente a drumurilor judeţene cuprinse în bugetul propriu al judeţului pe anul 2011 au, în totalitate, finanţarea asigurată, ne asigură domnul Tiberiu Marc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional