Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INFRASTRUCTURA RUTIERĂTimiş: 60 milioane lei vor fi investite în lucrări de întreţinere şi reparaţii

F.A. Investiţii /

Timiş: 60 milioane lei vor fi investite în lucrări de întreţinere şi reparaţii

Bugetul alocat în 2011 Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene, de către Consiliul Judeţean Timiş, pentru lucrările de infrastructură drumuri este de 71,8 milioane lei, a declarat domnul Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Această sumă va acoperi investiţii de 11,8 milioane lei şi lucrări de întreţinere-reparaţii în valoare de 60 milioane lei.

Bugetul din acest an destinat infrastructurii rutiere a fost majorat cu 8,33 milioane lei faţă de anul trecut. În plus, acestei finanţări asigurate din bugetul propriu i se adaugă fondurile europene alocate pentru realizarea centurii nord-vest de ocolire a oraşului Buziaş şi reabilitarea DJ 592 Buziaş - Lugoj şi a DJ682 limita judeţului Arad - Periam-Saravale - Sânnicolau Mare.

Noi lucrări de investiţii vor demara în acest an. Acestea vor cuprinde reabilitarea podului pe DJ 592 peste râul Timiş şi a podului pe DJ 609 B km 16+800 la Cutina, dar şi realizarea documentaţiilor necesare (studii de fezabilitate, proiecte tehnice) pentru reabilitarea DJ 681 A Fârdea-Traian Vuia DJ 593 (sumă alocată, 102 mii lei), DN59 Peciu Nou-Giulvăz (sumă alocată, 120 mii lei), DJ 591 Timişoara-Sânmihaiu Român (sumă alocată, 190 mii lei), DJ 693 Cărpiniş-Orţişoara (sumă alocată, 250 mii lei), DJ 693 Halta Cebza - Ciacova-Liebling (sumă alocată, 250 mii lei), DJ 681 Făget-Fârdea-Criciova (sumă alocată, 250 mii lei)etc.

Pentru podul pe DJ 592 peste râul Timiş în localitatea Albina, care va avea o lungime de 150 m, au fost alocate din bugetul consiliului judeţean Timiş în acest an 1,58 milioane lei. Astfel, pentru actualizarea proiectului tehnic şi detalii de execuţie s-a alocat suma de 81 mii lei, iar pentru lucrările de execuţie suma de 1,5 milioane lei.

Alocările pe 2011 pentru realizarea podului pe DJ 609 B km 16+800 la Cutina se ridică la 1,15 milioane lei, din care fondurile alocate pentru proiectul tehnic şi detaliile de execuţie se ridică la 150 mii lei, iar cele pentru lucrările de execuţie la 1 milion lei, precizează domnul Constantin Ostaficiuc.

De asemenea, vor fi continuate lucrările de execuţie a centurii nord-vest de ocolire a oraşului Buziaş (4,3 km), a DJ 592 Buziaş - Lugoj (29,2 km) şi a DJ 682 limita judeţului Arad - Periam-Saravale - Sânnicolau Mare (24 km).

Proiectul Centura nord - vest de ocolire a oraşului Buziaş are o perioadă de implementare de 19 luni, finanţarea sa ridicându-se la valoarea de 5,75 milioane euro, din care 4,58 milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile, iar 1,17 milioane euro reprezintă cofinanţare din partea beneficiarului.

Reabilitarea drumului judeţean DJ 592, Buziaş - Lugoj, (KM 25+000 - 54-200), presupune costuri totale de 16,82 milioane euro. Din acestă sumă 13,29 milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile, iar 3,53 milioane euro, reprezintă cofinanţare beneficiar.

Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 35 luni şi are în vedere îmbunătăţirea infrastructurii de transport rutier prin modernizarea drumului judeţean care asigură legătura între oraşul Buziaş şi Lugoj, conform domnului Constantin Ostaficiuc.

Drumul judeţean DJ 682 limita judeţ Arad - Periam - Saravale - Sânnicolau Mare va fi reabilitat printr-o investiţie de 12,36 milioane euro, din care fondurile nerambursabile se ridică la valoarea de 10,23 milioane euro, iar cofinanţarea beneficiarului este de 2,13 milioane euro. Implementarea proiectului se va extinde pe o perioadă de 35 de luni, proiectul având ca scop dezvoltarea economico-socială a zonei de nord a judeţului.

Aceste proiecte, continuate din anii precedenţi, sunt realizate din fonduri structurale europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul major de intervenţie: DI 2.1 - "Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane şi şosele de centură".

În prezent se lucrează la realizarea de documentaţii (studii de fezabilitate, proiecte tehnice) pentru lucrări de îmbrăcăminţi bituminoase uşoare pe DJ 588A Gătaia-Roviniţa Mare (11 km), asfaltare pe DJ 592 B Cadar - Tormac (5,1 km) şi ranforsare sistem rutier pe DJ 609AS DN 69 (E70) Ghizela (3,8 km).

Etapa succesivă aprobării bugetului este întocmirea caietelor de sarcini pentru organizarea licitaţiilor, atât pentru lucrările de proiectare, cât şi pentru cele de execuţie a lucrărilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional