Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INFRASTRUCTURĂ SERVICII SOCIALECreţeşti, judeţul Vaslui: Un nou centru pentru persoane vârstnice

F.A. Investiţii /

Lucrările de execuţie din cadrul proiectului de reabilitare a centrului social de zi pentru persoane vârstnice din localitatea Creţeşti, judeţul Vaslui au fost demarate la jumătatea lunii mai 2011, ne-a precizat domnul Gigel Gălăţeanu, primarul Comunei Creţeşti. Lucrarea este realizată de Asocierea SC Andry Cons SRL, SC Viacons Rutier SRL din Huşi, judeţul Vaslui şi urmează să fie finalizată până la 15 decembrie 2011. Valoarea totală a proiectului este de 1,56 milioane lei, contribuţia Uniunii Europene ridicându-se la un 1 milion lei, contribuţia Guvernului României la suma de 156.980 lei, iar cea a beneficiarului la valoarea de 24.150 lei.

Proiectul beneficiază de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de Intervenţie 2 "Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale".

Proiectele din fonduri europene, greu de implementat

Deşi fondurile europene reprezintă o oportunitate atât pentru sectorul public, cât şi pentru sectorul privat, totuşi astfel de proiecte sunt foarte anevoios de implementat, rezultatul final fiind gradul redus de absorţie a acestor fonduri, consideră domnul Gigel Gălăţeanu. Contractul de execuţie prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea centrului social de zi. Noul spaţiu va cuprinde: un cabinet psihologic, un cabinet medical, un cabinet de asistenţă socială, un club ocupaţional, un birou administrativ, un spaţiu multifuncţional pentru activităţi culturale, de socializare, un oficiu, grupuri sanitare şi spaţiu de depozitare. Dotările vor consta în echipamente electronice, IT, electrocasnice, aparatură medicală, mobilier, jocuri. Până la jumătatea lunii august fuseseră deja semnate toate contractele aferente proiectului, în afara celui pentru dotări.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional