Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INFRASTRUCTURĂ SERVICII SOCIALEJimbolia, judeţul Timiş: Contractul de lucrări pentru Centrul "Nu mă uita" urmează să fie atribuit

F.A. Investiţii /

Procedura de achiziţie a lucrărilor din cadrul proiectului de reabilitare, extindere şi echipare a Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi "Nu mă uita" din Jimbolia, judeţul Timiş, se afla în desfăşurare la sfârşitul lunii august. Contractul urma să fie atribuit până la începutul lunii septembrie.

Valoarea totală a proiectului este de 3,65 milioane lei, din care 2,85 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă acordată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", DMI 2 , potrivit domnului Marian Rotaru, şef serviciu Administraţie Publică, Integrare Europeană, Relaţii publice, Relatii Internaţionale din cadrul Primăriei Jimbolia.

Domnia sa crede că finanţarea din fonduri europene oferă posibilitatea realizării unor investiţii importante prin care să se asigure tinerilor cu dizabilităţii condiţii adecvate de trai. În plus, pentru ca activitatea centrului să poată fi avizată spre funcţionare în continuare, sunt necesare o serie de investiţii în domeniul sănătăţii populaţiei şi al prevenirii şi stingerii incendiilor.

Până la debutul lunii august fuseseră atribuite în cadrul proiectului şase contracte: întocmire proiect tehnic şi asistenţă tehnică din partea proiectantului; consultanţă elaborare proceduri de achiziţie publică; servicii de management de proiect; servicii de informare şi publicitate; servicii de supraveghere execuţie prin inspectori de şantier şi servicii de audit. Totodată, procedura pentru lucrările de execuţie se afla în desfăşurare, iar cea pentru dotare urma să fie lansată.

Prin proiectul de reabilitare a Centrului "Nu mă uita" vor fi realizate lucrări de reabilitare a clădirii existente, extindere a centrului printr-un corp nou, dotare a centrului, realizare a învelitorii şi scurgerea apei pluviale, finisaje interioare, finisaje exterioare, amenajarea terenului din punct de vedere urbanistic. Perioada de implementare este de 23 de luni, din luna aprilie 2011 până în luna martie 2013.

Momentan primăria nu va depune alte proiecte spre a obţine finanţare europeană.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional