Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURĂ SERVICII SOCIALEMehedinţi: Două proiecte rămân pe lista de rezervă pentru POR

F.A. Investiţii /

Două proiecte de extindere/ reamenajare centre sociale sunt implementate în prezent de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi (DGASPC Mehedinţi), iar alte două se află pe lista de rezervă a proiectelor aprobate spre finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de Intervenţie 3.2."Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale".

Lucrările de extindere a Centrului "Prichindel", aproape de finalizare

Pentru realizarea lucrărilor de la Centrul de Zi "Prichindel" din Punghina, judeţul Mehedinţi sunt investite fonduri în valoare de 1 milion lei. Proiectul beneficiază şi de finanţare europeană prin POR, Axa 3, DMI 3.2., valoarea eligibilă fiind de 839.750 lei.

Contractul de finanţare a intrat în vigoare începând cu data de 15 aprilie 2010, perioada de implementare fiind de 19 luni, conform doamnei Jr. Georgeta Aprotostoaie, director executiv DGASPC Mehedinţi.

La jumătatea lunii august lucrările erau finalizate în proporţie de 90%. Executantul este societatea SC Cin Group SRL.

Lucrările la acest obiectiv de investiţii presupun extinderea spaţiilor existente destinate pentru bucătărie şi spălătorie din centrul de zi. Prin acest proiect DGASPC Mehedinţi îşi propune să asigurare condiţii decente pentru copiii cu vârsta sub 3 ani din Comuna Punghina.

Contractul de execuţie pentru Centrul din Burila Mare urmează să fie atribuit

Proiectul de reamenajare a pavilionului de cazare, administrativ din centrul de integrare prin terapie ocupaţională din localitatea Burila Mare se ridică la valoarea de 1,46 milioane lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 1,13 milioane lei (finanţare nerambursabilă şi contribuţia beneficiarului). Acest proiect a obţinut, de asemenea, finanţare europeană prin POR, Axa 3, DMI 3.2.

Contractul de finanţare a intrat în vigoare începând cu data de 28 aprilie 2011, iar perioada de implementare este de 20 de luni.

Deocamdată contractul de execuţie a lucrărilor de reamenajare a clădirii existente nu a fost atribuit, achiziţia publică aflându-se în stadiul de evaluare oferte.

Prin acest proiect se vor asigura condiţii decente din punct de vedere social şi medical pentru persoanele cu dizabilităţi psihice din localitatea Burila Mare, ne-a precizat doamna Aprotostoaie.

Două proiecte se află pe lista de rezervă a ADR Sud-Vest Oltenia

Investiţiile DGASPC Mehedinţi nu se vor opri aici. Instituţia a depus spre finanţare prin POR, Axa 3, DMI 3.2. alte proiecte. Dosarele se află în prezent pe lista de rezervă a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Prin acestea DGASPC doreşte să realizeze un nou corp de cazare la Căminul pentru persoane vârstinice "Sfânta Maria" din localitatea Siseşti, construirea şi dotarea centrului de zi pentru copilul cu autism, parter + etaj, reabilitarea şi modernizarea Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional