Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURĂ SERVICII SOCIALEVaslui: Două clădiri vor fi transformate în centre pentru bătrâni

F.A. Investiţii /

Primăria Municipiului Vaslui va transforma două clădiri degradate în centre de îngrijire pentru persoane de vârsta a III-a. Investiţiile se ridică la 3,27 milioane lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi din bugetul local.

Trei contracte fuseseră deja atribuite până la începutul lunii august - dirigenţie, consultanţă, publicitate - procedurile de achiziţie aflându-se în desfăşurare pentru alte două contracte - lucrări, audit, ne-a precizat doamna Alina Gabriela Filip, inspector specialitate în cadrul Primăriei Municipiului Vaslui.

Clădirile ce vor dobândi o nouă funcţiune sunt Punctul Termic "Gara 2" şi Centrala Termică "Ştefan cel Mare" din Vaslui. Lucrările vizează renovarea şi refuncţionalizarea celor două obiective, perioada de implementare fiind de 24 de luni. Mai mult, un alt proiect social va fi implementat de Primăria Vaslui, dacă trece de etapa de evaluare. Este vorba despre "Modernizare centru de zi pentru copii şcolari", care ar urma să fie finanţat tot din fonduri europene.

Potrivit doamnei Alina Gabriela Filip fondurile nerambursabile constitue o bună oportunitate de finanţare, însă legislaţia incoerentă, perioada lungă de implementare şi documentaţia excesivă îngreunează realizarea proiectelor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional