Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂStadionul Steaua a prins contur

Investiţii /

Stadionul Steaua a prins contur
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Euro 2020 s-a amânat un an, dar lucrările la stadioanele de antrenament din Capitală sunt în plină des­fă­şurare. Cel mai avansat este noul stadion din Ghencea, unde la sfârşitul lunii aprilie se montaseră deja o mare parte dintre scaunele din tribune.

    Datele actualizate oferite de Compania Naţională de Investiţii arată: "Capacitatea stadionului va fi de 31.254 de spectatori. A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. În urmă publicării anunţului de participare nr. 183812/23.03.2018, în dată de 10.05.2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse. În dată de 18.07.2018 a fost încheiat contractul cu asocierea declarată câştigătoare. Valoarea contractului este de 210.067.331 lei fără TVA, cote şi taxe. În dată de 07.02.2019 s-a emis autorizaţia de construire de către Primăria Sector 6 Bucureşti. În dată de 25.02.2019, ulterior notificării ISC cu privire la demararea lucrărilor de execuţie, conform prevederilor legale, a fost emis ordinul de începere al lucrărilor de execuţie privind nouă arena sportivă.

    Stadiul lucrărilor:

    S-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 98%. Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate. Stadiul acestor lucrări este de cca.98%. Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură. Stadiul acestor lucrări este de cca. 65%. Din 16.10.2018 a început montarea confectiei metalice a acoperişului. În prezent stadiul este de 100%. Din 10.12.2019 a început montajul tablei pentru acoperiş. În prezent stadiul este de 90%. A început montajul scaunelor pentru publicul general. Stadiul este de 50%. Au început lucrările pentru amenajările exterioare. Stadiul acestor lucrări este de 25%".

    Ministrul Tineretului şi Sporturilor a făcut mai multe vizite la şantier, la una dintre ele realizând şi câteva fotografii, pentru a arăta oamenilor care este stadiul lucrărilor: "Vreau să vă împărtăşesc şi vouă câteva imagini de la o bijuterie de stadion, unde se lucrează: stadionul Ghencea. În spatele meu este o parte din tribuna oficială. Sunt lucruri foarte frumoase, sper că imaginile acestea încântă pe toată lumea. Aici se lucrează, în câteva zile, dacă s-ar fi derulat Campionatul European de fotbal, s-ar fi pus gazonul. Înţeleg că perioada mult mai bună de a în­sămânţa gazolul este luna septembrie. Vă voi prezenta imagini de pe toate stadioanele. Avem motive să ne mândrim şi noi că avem stadioane la nivel european".

    Arena Naţională este destinată să găzduiască patru meciuri în cadrul Euro-2020, amânat pentru 2021. Conform cerinţelor UEFA, ţara noas­tră trebuie să modernizeze patru sta­dioane în Bucureşti pe care echipele participante să desfăşoare antrenamentele. Dintre acestea, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, se află în diferite faze de realizare. Stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii.

    Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunţă că efectuat procedurile necesare reconfirmării găzduirii Euro-2020 la Bucureşti. În urma pandemiei de COVID-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani. Documentele resemnate, care atestă voinţa fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, au fost transmise forului european până la finele lunii aprilie. Angajamente provin de la autorităţile locale şi naţionale din fiecare oraş-gazdă. La 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care se prelungeşte statutul de interes public şi importanţă naţională al Euro-2020, până la încheierea acestuia. Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioa­da 11 iunie - 11 iulie.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional