Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INS: FAŢĂ DE ACEEŞI LUNĂ DIN 2015, Autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale au scăzut cu 0,8% în noiembrie

Andrei Stan Piaţa Imobiliară /

Autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale au scăzut cu 0,8% în noiembrie

Numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în noiembrie 2016 cu 0,8% faţă de aceeaşi lună a anului 2015, până la 2.672, potrivit unui comunicat publicat astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de octombrie 2016, numărul de autorizaţii a scăzut, în noiembrie, cu 21,8%.

În primele 11 luni ale anului trecut, numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a 2015, până la 36.134.

În luna noiembrie 2016 faţă de octombrie 2016, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale astfel: Bucureşti‐Ilfov (‐400 autorizaţii), Nord‐Vest (‐166), Sud‐Est (‐95), Centru (‐65), Nord‐Est (‐61), Sud‐Vest Oltenia (‐2) şi Sud‐Muntenia (‐1). În regiunea de dezvoltare Vest s‐a înregistrat o creştere de 47 autorizaţii.

INS precizează: "Distribuţia în profil regional, în luna noiembrie 2016 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-194 autorizaţii), Sud-Est (-49) şi Centru (-9). Creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Vest (+67 autorizaţii), Sud-Muntenia (+66), Nord-Vest (+43), Nord-Est (+30) şi Sud-Vest Oltenia (+25)".

Cele mai multe autorizaţii pentru clădiri de locuinţe s-au eliberat în localităţi rurale, cu 64,7% din total.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional