Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎNTRE 19 ŞI 23 SEPTEMBRIE,La Romexpo a avut loc BEST ROOFS & FACADES 2015

Amenajări /

La Romexpo a avut loc BEST ROOFS & FACADES 2015

În perioada 19 - 22 septembrie a avut loc cea de-a doua ediţie a manifestării Best Roofs & Facades, dedicată profesioniştilor din domeniul acoperişurilor şi faţadelor, dar şi potenţialilor beneficiari ai unor lucrări de calitate. Evenimentul, organizat de Asociaţia Naţională a Montatorilor de Acoperişuri din România (ANMAR), membră a IFD (Federaţia Internaţională a Pieţei de Acoperişuri şi Faţade), în parteneriat cu Revista Mansarde, Acoperişuri & Faţade, a avut loc la Romexpo, în Pavilionul E2, în paralel cu ediţia de anul acesta a târgului BIFE - SIM.

Vizitatorii au urmărit timp de cinci zile, între orele 10.00 şi 18.00, numeroase demonstraţii de montaj profesional, care au inclus o multitudine de tipuri de învelitori şi sisteme complete de acoperiş (tip şarpantă şi tip terasă). Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat după un format demonstrativ, similar unor manifestări care au loc în întreaga lume, în viitor fiind preconizată organizarea şi a competiţiilor directe, pe echipe şi cu un barem de punctare stabilit de IFD.

Demonstraţiile de montaj profesionist au fost realizate doar cu materiale premium şi cu echipe de montaj specializate, care au abordat lucrări complexe, vizând întregul acoperiş, de la streaşină la coamă, cu montarea tuturor elementelor care pot intra în structura unui acoperiş: termo-hidroizolaţii, ferestre de mansardă, ornamente etc.

Publicul larg a luat cunoştinţă astfel despre aspectele complexe pe care le presupune această meserie şi importanţa calităţii materialelor folosite, iar specialiştii au putut intra în posesia unor informaţii noi, inclusiv despre cei care sunt capabili să furnizeze produse şi servicii de cel mai înalt nivel profesional.

Materialele şi sistemele puse în operă:

- Învelitoare din ţiglă de beton Terran, peste rigle, folie anticondens şi vată de sticlă Ursa, cu integrarea unei ferestre de mansardă Velux; montajul s-a făcut decalat, pentru a fi observate de către vizitatori toate straturile componente.

- Învelitoare din ţiglă bituminoasă cu aspect mediteraneean Onduvilla (aspect 3D), în sistem complet (fixare cu cuie monobloc, coş de aerisire, elemente de închidere la coamă, margine şi calcan, bandă de etanşeizare etc.), cu integrarea unei ferestre de mansardă Velux.

- Termo-hidroizolaţie pentru terasă peste spaţiu locuibil în sistem Bauder cu membrane bituminoase (stratul final cu ardezie) şi panouri din spumă dură de poliuretan; aplicarea a fost realizată cu flacără, s-a acordat atenţie zonelor de colţ şi detaliilor, a fost integrată o fereastră pentru terasă Velux.

- În sala demonstraţiilor au fost prezentate de asemenea sisteme de termo-hidroizolare pentru acoperiş şi faţadă de la Knauf Insulation şi scări de lemn în diverse tipuri constructive realizate de Scalemni.

- Învelitoare cu şindrilă bituminoasă Iko peste placă de OSB şi sistem termoizolant Ursa, cu înglobarea unei ferestre de masardă Velux; au fost folosite elemente de şindrilă Cambridge Xtreme, cu ridicare pe calcan şi grilă de ventilaţie.

- Învelitoare metalică din titan-zinc cu falţuri realizate manual, peste un acoperiş în şarpantă, cu covor de ventilaţie, şi demonstraţii de ornamentică pentru lucrări cu caracter decorativ executate de firma Valcon Roofs; au fost integrate o fereastră de mansardă Velux şi un coş de fum.

Demonstraţiile practice s-au desfăşurat pe standurile de lucru utilizate la ultimele două ediţii ale Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperişuri, proiectate şi executate în Elveţia şi aprobate de IFD, care pun în evidenţă lucrările de detaliu, siguranţa sistemelor şi priceperea montatorilor. De asemenea, vizitatorii manifestării au putut cere consultanţă de specialitate atât specialiştilor, cât şi furnizorilor de soluţii, reprezentanţi ai unor companii recunoscute pe plan naţional şi internaţional.

Manifestările de acest gen au rolul ca, pe lângă atragerea atenţiei asupra rolului montatorilor şi creşterea solidarităţii de branşă, să constituie o bază de selecţie pentru competiţiile şi evenimentele similare internaţionale (de exemplu Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperişuri 2016 din Polonia, organizat de IFD).

Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul evenimentului:

http://www.acoperismagazin.ro/concurs/

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional