Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INVESTIŢII UTILITĂŢITRANSGAZ: Peste 300 km de conducte vor suporta lucrări de reparaţie, reabilitare, curăţire

F.A. Investiţii /

TRANSGAZ: Peste 300 km de conducte vor suporta lucrări de reparaţie, reabilitare, curăţire

Pentru acest an Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ Mediaş şi-a propus să realizeze lucrări de reparaţie a 51 km conducte de diferite diametre, precum şi lucrări de reabilitare a 131 km conducte, din care 52 km lucrări de curăţire conducte şi 79 km lucrări de reparaţii la conductele inspectate.

Domnul Florin Emil Cosma, director general al TRANSGAZ, ne-a declarat că cele mai importante conducte de transport gaze naturale propuse a se finaliza în acest an sunt :

- conducta de transport gaze naturale diametru 10¢ Negru Voda - Pecineaga - Mangalia;

- conducta de transport gaze naturale diametru 16¢ Jibou - Gilău ;

- conducta de transport gaze naturale diametru 16¢ Hârlău - Bucecea;

- conducta de transport gaze naturale diametru 32¢ Crevedia - Podişor;

- conducta de transport gaze naturale diametru 16¢ Vaslui - Iaşi;

Principalele obiective finalizate anul trecut sunt conductele de transport gaze naturale diametru 12² Gheorgheni - Topliţa; Sărmăşel - Band cu diametru 28²; Maşloc - Arad diametru 24²; Butimanu - Brazi diametru 32² şi Staţie de Măsurare Gaze cu un debit instalat de 200.000 Nmc/h.

Au mai fost finalizate conductele de transport gaze naturale Frasin - Câmpulung Moldovenesc diametru 12²; Urziceni - Ploieşti diametru 16²;- Pericei - Crasna diametru 8², Podeni - Negreşti diametru 6², judeţul Vaslui. De asemenea au fost modernizate Nodurile Tehnologice Vaslui şi Hurezani.

Obiectivele strategice ale TRANSGAZ sunt :

- implementarea sistemului SCADA (sistem comandă şi achiziţie date), la care după finalizarea etapei I s-au demarat lucrările la etapele II şi III din cadrul proiectului;

- interconectarea SNT (Sistemul Naţional de Transport gaze naturale) cu sistemul similar din Bulgaria pe direcţia Giurgiu - Ruse;

- interconectarea SNT cu sistemul similar din Moldova pe direcţia Ungheni - Iaşi;

- realizarea proiectului NABUCCO;

- realizarea Staţiei de Măsurare Gaze Negru Vodă IV - care va asigura alimentarea cu gaze naturale a zonei de sud a Dobrogei;

Domnul Florin Emil Cosma, director general al TRANSGAZ, ne-a declarat că proiectele de investiţii propuse a se realiza în acest an vor fi susţinute în cea mai mare parte din surse proprii de finanţare. Domnia sa ne-a precizat că pentru conducta de interconectare Ruse-Giurgiu a fost obţinută cofinanţarea proiectului din fonduri europene şi, de asemenea, conducta de interconectare Ungheni-Iaşi a fost selectată pe lista proiectelor finanţate de UE conform .

TRANSGAZ este unic operator licenţiat al sistemului naţional de transport gaze naturale din România şi este deţinută de statul român în proporţie de 73,5%.

Societatea a făcut public faptul că va raporta pentru anul 2010 indicatori economico financiari similari anului 2009 ca nivel de performanţă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional