Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INVESTIŢII AEROPORTURIAeroportul "Transilvania" Târgu Mureş

F.A. Investiţii /

Aeroportul "Transilvania" Târgu Mureş

Investiţii de peste 250 milioane euro pe termen mediu şi lung

Pentru modernizarea şi extinderea Aeroportului "Transilvania" Târgu Mureş, Consiliul Judeţean Mureş are în vedere pe termen scurt realizarea a două obiective de investiţii, totalizând aproape 2,42 milioane lei, ne-a precizat doamna Lokodi Edita Emoke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Astfel, primul proiect vizează refuncţionalizarea fluxurilor cu extinderea aerogării interne pentru zboruri non-Schengen. Valoarea investiţiei este de peste 1,66 milioane lei, iar finanţarea este asigurată de la bugetul local. La mijlocul lunii iunie lucrarea era executată în proporţie de 85% şi urma să fie terminată la data de 30 iunie.

Al doilea proiect are în vedere achiziţia de echipamente handling (scări de îmbarcare-debarcare, echipamente de securitate, autobuze de platformă etc.), în valoare de circa 750.000 lei, de asemenea cu finanţare de la bugetul local. Achiziţia se va finaliza la sfârşitul anului 2011, spune doamna Emoke.

De asemenea, la sfârşitul lunii mai au fost finalizate lucrările de reparaţii a dalelor izolate la pista de aterizare-decolare - etapa a III-a, de 2.000 mp, în valoare de 850.000 lei. Pentru funcţionarea în bune condiţii este necesară finalizarea lucrărilor de reparaţii - etapa a IV-a.

Investiţii de 40 milioane euro pe termen mediu

Pe termen mediu, Consiliul Judeţean Mureş are în vedere extinderea pistei de decolare - aterizare şi a platformei pentru aeronave, inclusiv instalaţii aferente şi modernizarea instalaţiilor de balizaj pentru apropiere de precizie corespunzătoare CAT II OACI. Valoarea proiectului este de 40 milioane euro. Pentru realizarea acestui obiectiv se va solicita finanţare de la Programul Operaţional Sectorial Transport - Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.4 - Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian, ne-a explicat preşedintele CJ Mureş.

Sunt prevăzute investiţii de peste 216 milioane euro

Pe termen lung, Consiliul Judeţean are în vedere şi alte investiţii majore la aeroport. Cel mai mare proiect, cu o valoare de 200 milioane euro, vizează construirea unei platforme multimodale. Un alt proiect, în valoare de 13 milioane euro, se referă la realizarea unei platforme cargo. În plus este prevăzută şi adăugarea unui Airport Business Center, proiect în valoare de 3,52 milioane euro, mai spune doamna Lokodi Edita Emoke.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional