Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investiţii anuale de 16,43 milioane de lei, în judeţul Vâlcea

F.A. Investiţii /

Investiţii anuale de 16,43 milioane de lei, în judeţul Vâlcea

Consiliul Judeţean Vâlcea (CJV) derulează, în acest an, investiţii în valoare totală de 16,43 milioane de lei. Valentin Ciocan, consilier în cadrul CJV, ne-a precizat că, din această sumă, peste 3,88 milioane de lei au fost alocate de la bugetul local. Potrivit domniei sale, valoarea de 12.553,128 lei provine din alte surse legal constituite. Din totalul investiţional, CJV şi-a propus să cheltuiască, în primul semestru al anului, 7.584,45 de lei.

Alocaţiile aferente pentru anul 2007 au fost repartizate pe mai multe domenii. Astfel, autorităţile publice şi acţiunile externe au primit mai mult de 3,36 milioane de lei, pentru sectorul asigurărilor şi asistenţei sociale au fost destinate 2,04 milioane de lei, în timp ce domeniul locuinţelor, serviciilor şi dezvoltării publice beneficiază de peste 11,02 milioane de lei, din care, pentru alimentarea cu apă vor fi cheltuite 2,22 milioane de lei şi pentru termoficare - 8,8 milioane de lei.

"Conexvil" execută obiectivul de extindere

a Cinematografului Modern

Un alt obiectiv investiţional care se află în derulare vizează amenajarea, extinderea şi modernizarea Cinematografului Modern, din Municipiul Râmnicu Vâlcea. În acest caz, valoarea actualizată totală se cifrează la 8,55 milioane de lei, din care s-a realizat cumulat la sfârşitul anului trecut - 1,83 milioane de lei. Fondurile alocate pentru 2007 sunt de 2 milioane de lei, iar finanţarea provine din alte surse legal constituite. Lucrarea este realizată de firma "Conexvil", din Vâlcea, şi urmează să fie terminată în trimestrul al patrulea, acest an.

"Electrovâlcea" derulează două obiective de investiţii

Construirea Centrului de îngrijire şi asistenţă Milcoiu necesită un total de 1,45 milioane de lei, din care, până la sfârşitul lui 2006, au fost cheltuite 25.270 de lei. CJV a alocat pentru 2007 suma de 1,42 milioane de lei. În acest caz, banii au fost acordaţi de la bugetul local şi din surse Phare. "Electrovâlcea" derulează lucrările de construcţii, care trebuie finalizate în ultima parte a acestui an.

Aceeaşi companie lucrează şi la Centrul de recuperare şi reabilitare Govora, a cărui valoare actualizată este de 440.022 de lei. Din acest total, anul trecut au fost realizate lucrări de 1.000 de lei. Fondurile alocate pentru 2007 depăşesc 439.000 de lei. Finanţarea este asigurată din fonduri Phare şi de la bugetul local. Termenul prevăzut pentru finalizare este ultimuI trimestru al acestui an.

Spălătoria CIA Zătreni va fi şi ea modernizată, consolidată şi mansardată, contra unei valori mai mari de 1 milion de lei. Din acest total, pe parcursul anului trecut au fost realizate lucrări de 193.180 de lei. Pentru anul în curs, a fost alocată suma de 182.000 de lei de la bugetul local. Lucrările sunt executate de firma AS, din Vâlcea, aceasta urmând să termine investiţia pe parcursul trimestrului al patrulea din 2007.

Reţea de apă în zona Râmnicu Vâlcea-Băbeni, din Drăgăşani

Perimetrul Râmnicu Vâlcea-Băbeni, din Drăgăşani, va fi alimentat cu apă. Valoarea totală actualizată se ridică la peste 42,69 milioane de lei. Anul trecut au fost finalizate lucrări în valoare de 8,88 milioane de lei, pentru acest an fiind destinate de la bugetul local 1,97 milioane de lei. Compania "Hidroconstrucţia" derulează proiectul, care are ca termen de finalizare ultima parte a anului 2007.

Alte trei obiective investiţionale ale CJV sunt următoarele:

- Realizarea instalaţiilor pentru preluarea, stocarea, condiţionarea, transportul şi utilizarea cenuşii şi a produselor de desulfurare (valoare totală - 45,11 milioane lei, realizat cumulat la 31.12.2006 - 494.000 lei, fonduri alocate 2007 - 5,05 milioane lei, finanţare din alte surse legal constituite, antreprenor - "Crimar Pamico", termen PIF - trimes-trul III 2008);

- Realizarea sistemului integrat de contorizare şi monitorizare/dispeceriere a livrării de abur industrial şi agent termic primar de termoficare (valoare totală - 406.000 lei, realizat cumulat la sfârşitul lui 2006 - 140.000 lei, fonduri alocate pentru 2007 - 150.000 lei, finanţare din alte surse, antreprenor - "Lamar Controls", termen PIF - trimes-trul III 2007);

- Înlocuirea conductei tur de transport apă fierbinte pe o distanţă de 2 km (valoare totală - 29,96 milioane lei, realizat cumulat la 31.12.2006 - 2,73 milioane lei, fonduri alocate pe 2007 - 2,2 milioane lei, finanţare din alte surse, antreprenor - "Energomontaj", termen PIF - trimestrul III 2007).

Alimentarea cu apă a satelor - obiectiv nou de investiţii

Printre lucrările noi derulate de CJV se numără alimentarea cu apă a satelor, proiect finanţat de la buget. Valoarea actualizată totală se ridică la 250.000 de lei, toate acestea urmând să fie cheltuite în anul în curs. Investiţia va fi terminată în trimestrul al treilea al lui 2007.

De asemenea, va fi executat accesul principal al sediului Consiliului Judeţean Vâlcea, în valoare totală de 153.380 de lei. Lucrările vor fi realizate în acest an, din bani de la bugetul local. Pentru selectarea unui antreprenor, în primul semestru al anului în curs va fi derulată o procedură de licitaţie.

CJV a alocat 213.453 de lei pentru turism

Proiectele din domeniul turismului sunt finanţate cu 213.453 de lei, din fonduri proprii. Sistemele zonale de colectare a deşeurilor şi depozitare temporară în judeţul Vâlcea - contribuţie financiară a Consiliului Judeţean Vâlcea - necesită 725.524 de lei, în timp ce, pentru realizarea unui sistem medical de urgenţă reanimare (SMURD) în zona de Nord a judeţului Vâlcea este nevoie de o contribuţie financiară a Consiliului Judeţean Vâlcea de 91.610 lei.

Proiectul de reabilitare termică a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Vârstnice Milcoiu - contribuţie financiară a Consiliului Judeţean Vâlcea - va beneficia de 30.000 lei (buget local).

Lucrările de modernizare a Consiliului Judeţean trebuiau finalizate

Consiliul Judeţean Vâlcea derula, la jumătatea lunii mai, o serie de lucrări care au fost demarate anul trecut. Printre acestea se regăsesc extinderea şi modernizarea sediului CJV. Valoarea actualizată totală a lucrării se ridică la 1,52 milioane de lei, din care, până la finalul anului trecut, a fost realizată o parte din investiţie, în valoare de 1,36 milioane de lei. În acest an, pentru obiectivul menţionat, au fost alocate 155.501 lei.

Antreprenorul lucrării este societatea "Imsat" Vâlcea. Termenul prevăzut pentru finalizare era primul trimestru al anului în curs.

Alte lucrări noi de investiţii

Ø Modernizarea instalaţiei de desprăfuire la cazanul nr. 6 (valoare totală - 9,72 milioane lei, fonduri alocate pentru 2007 - 600.000 lei, sursa de finanţare - bugetul local, termen PIF - trimestrul III 2010);

Ø Reabilitarea a două turnuri de răcire şi montarea unei staţii de pompe pentru apă (valoare totală - 7 milioane lei, fonduri alocate pe 2007 - 500.000 lei, sursa de finanţare - buget local, termen PIF - trimestrul III 2009);

Ø Modernizarea sistemului de producere a agentului termic primar, achiziţia şi montajul a două schimbătoare de căldură abur/apă fierbinte cu plăci de inox pentru producerea agentului termic de termoficare, retehnologizarea staţiilor de pompare şi a instalaţiilor de apă de adaos (valoare totală - 5,08 milioane lei, fonduri alocate pentru 2007 - 300.000 lei, sursa de finanţare - bugetul local, termen PIF - trimestrul IV 2010).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional