Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investiţii de apă şi apă uzatăAlba: Licitaţii de aproape 230 de milioane lei vor fi lansate anul acesta

F.A. Investiţii /

Alba: Licitaţii de aproape 230 de milioane lei vor fi lansate anul acesta

SC "Apa CTTA" SA Alba urmează să lanseze pe parcursul acestui an licitaţii în valoare estimată de 229 milioane lei în cadrul proiectului "Extinderea şi reabilitarea infra­s­tructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba". Totodată, la sfârşitul lunii mai urma să fie demarată licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie a staţiilor de tratare a apei: Sebeşel, Petreşti, Cugir şi a staţiilor de epurare Sebeş, Cîmpeni. Contractul era estimat la suma de 48,92 milioane lei.

Opt licitaţii vor fi lansate în 2011

Un număr de opt licitaţii vor fi demarate până la sfârşitul anului. Astfel, în luna septembrie este programată lansarea licitaţiei pentru contractul de lucrări la "Staţia de epurare Alba Iulia" apreciată la valoarea de 48 milioane lei.

De asemenea, tot în septembrie va fi lansată licitaţia pentru contractul "Modernizarea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Sebeş, modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Cimpeni". Valoarea estimată a contractului se ridică la suma de 22,47 milioane lei.

În luna octombrie va urma lansarea licitaţiilor pentru contractele de lucrări "Staţia de epurare Blaj", estimat la 21,75 milioane lei şi " Staţia de epurare Cugir", cu o valoare de 22,5 milioane lei.

Lansarea licitaţiilor pentru alte trei contracte va avea loc în luna noiembrie. Este vorba despre contractul de lucrări "Staţia de epurare Aiud şi Ocna Mureş" cu o valoare aproximativ de 38,19 milioane lei. Totodată, va fi lansată licitaţia pentru contractul "Staţia de epurare Aiud şi Ocna Mureş" pentru care sunt preconizate costuri de 38,19 milioane lei.

Al treilea contract ce va fi scos la licitaţie în noiembrie vizează: modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Cugir. Valoarea estimată a contractului este de 14 milioane lei.

Nu în ultimul rând, în luna decembrie 2011 se va lansa licitaţia pentru contractul "Modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Ocna Mureş" cu o valoare estimată de 27,5 milioane lei.

Trei contracte semnate în cadrul proiectului

În cadrul proiectului "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba", în valoare de peste 418 milioane lei, au fost contractate până la momentul de faţă lucrările pentru aglomerarea Alba Iulia şi serviciile pentru asistenţă tehnică.

Contractul "Modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Alba Iulia" a fost atribuit asocierii S.C Hidroconstrucţia S.A/S.C Dafora S.A. la data de 20 ianuarie 2011. Valoarea totală a acestuia se ridică la 34,37 milioane lei.

Contractul de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor a fost atribuit la aceeaşi dată asocierii Hill International S.A/Hill International (Bucureşti) SRL/Safege. Pentru aceste servicii s-a alocat suma de 8,8 milioane lei.

Cel mai recent contract semnat este cel de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului, atribuit firmei SC Halcrow Romania SRL la data de 15 martie 2011.

Fondurile virate până în momentul de faţă pentru acest proiect în derulare sunt de 63,51 milioane lei. Lucrările sunt în curs de desfăşurare în cartierele Miceşti, Oarda şi Barabant din Alba Iulia, potrivit doamnei Mihaela Mărginean, responsabil PR, SC Apa CTTA SA Alba.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional