Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investiţii de circa 95 de milioane de lei în Slobozia

Investiţii /

Investiţii de circa 95 de milioane de lei în Slobozia
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Municipiului Slobozia a aprobat, pentru anul 2015, un buget de investiţii de 94,9 milioane lei, după cum ne-au declarat reprezentanţii locali, subliniind că investiţiile în desfăşurare vor beneficia de 87,2 milioane lei, în timp ce pentru proiectele noi vor fi alocate 3,8 milioane lei.

    Potrivit surselor citate, printre investiţiile majore care vor fi derulate de primărie în 2015 se numără reabilitarea Pieţei Revoluţiei, înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Slobozia sau construirea unei săli de gimnastică în cadrul Liceului Pedagogic "Matei Basarab", proiectele amintite fiind demarate în perioada 2012-2014 şi finanţate cu fonduri europene nerambursabile.

    Autorităţile locale ne-au mai transmis că Primăria Municipiului Slobozia a alocat nouă milioane de lei pentru cheltuielile cu asfaltarea străzilor: "Lucrările de asfaltare propuse spre realizare în anul 2015 urmează să fie executate de către Direcţia de Administrare a Domeniului Public în regie proprie, direcţia având dotarea tehnico-materială şi umană, precum şi pregătirea de specialitate pentru astfel de lucrări". Alte 5,8 milioane de lei au fost alocate de municipalitate pentru lucrările ce urmează să fie executate la reţeaua de apă şi canalizare.

    Reprezentanţii locali ne-au declarat că sursele de finanţare ale bugetului municipiului Slobozia sunt asigurate de la bugetul local, fonduri externe nerambursabile şi surse proprii din activităţi autofinanţate.

    Potrivit surselor citate, primăria nu va realiza, în acest an, lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, iar oficialii instituţiei ne-au explicat: "Soluţia de reabilitare termică, în sine, este benefică atât din punct de vedere arhitectural, urbanistic, cât şi din punctul de vedere al conservării energiei. Primăria Slobozia nu finanţează în acest moment astfel de lucrări. Reabilitarea termică a blocurilor nu s-a putut realiza deoarece nu s-a obţinut acordul tuturor proprietarilor, cerinţă obligatorie a Ghidului de finanţare POR 2007-2013, Axa prioritară 1, Domeniul majoritar de intervenţie 1.2. - Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe. Având în vedere prevederile legale privind reabilitarea termică a clădirilor, cofinanţarea lucrărilor este o măsură care, la momentul actual, nu poate fi implementată, din cauza lipsei resurselor financiare ale populaţiei şi a lipsei acordului tuturor proprietarilor".

    Primăria Slobozia are planuri şi pentru atragerea investitorilor în municipiu, amintind, în acest sens, finalizarea Parcului Industrial pentru IMM-uri, proiect încheiat anul trecut.

    Potrivit surselor menţionate, primăria a pus acest obiectiv la dispoziţia investitorilor care doresc să îşi dezvolte activitatea, obiectiv care asigură o suprafaţă de teren amenajată complet, cu utilităţile necesare, respectiv reţea de apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, sistematizare pe verticală, personal calificat în diverse domenii disponibil pentru angajare.

    "Alte facilităţi oferite de Primăria Municipiului Slobozia în sprijinul investitorilor sunt scutirea de la plata taxei de concesiune teren pe o perioadă de cinci ani pentru investitorii din parcul IMM, scutirea de la plata impozitului datorat pentru clădire şi terenul aferent pentru investitorii din parcul IMM pe toată durata de existenţă a construcţiei edificate, începând din momentul achiziţiei terenului", au conchis reprezentanţii locali.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional