Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii primariiTârgu Mureş: Aproape 70 milioane lei destinate infrastructurii rutiere

F.A. Investiţii /

Târgu Mureş: Aproape 70 milioane lei destinate infrastructurii rutiere

Fonduri externe nerambursabile post-aderare în valoare de 154,35 milioane lei s-au adăugat în acest an la bugetul de investiţii al Primăriei Municipiului Târgu Mureş. Astfel, bugetul total destinat investiţiilor în Târgu Mureş în anul 2011 se ridică la 203,46 milioane lei, dintre care 49,11 milioane lei fiind alocate din bugetul local.

"Ţinând cont că în anul 2010 bugetul de investiţii al primăriei a fost de 47,83 milioane lei din bugetul local şi 31,29 milioane lei fonduri externe nerambursabile post-aderare rezultă că, faţă de anul precedent, bugetul de investiţii este mult mai mare", ne-a declarat doamna Rodica Fărcăşan, şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureş.

Infrastructură de drumuri, principala direcţie de dezvoltare

Cea mai mare sumă din buget, 69,84 milioane lei, va merge către proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii locale: modernizări de străzi, intersecţii giratorii, drumuri de acces, platforme pentru parcări, trotuare, alei pietonale, accese la blocuri, extinderi reţele de apă şi canalizare.

De asemenea, se vor acorda fonduri importante, în valoare de peste 65 milioane lei pentru investiţii în protecţia mediului. Această categorie de proiecte va include: valorificarea resurselor regenerabile de energie solară, realizarea unei platforme pentru instalaţia de compactare şi ambalare deşeuri, potrivit doamnei Rodica Fărcăşan.

Pentru investiţiile în locuinţe şi servicii de dezvoltare publică a fost aprobată suma de 41,57 milioane lei. Din aceste fonduri Primăria Târgu Mureş va finanţa: construirea de locuinţe sociale şi reabilitări termice la blocuri de locuinţe, lucrări pentru reamenajare şi conservare la Cetatea Medievală, reamenajare şi modernizare Grădina zoologică, modernizare şi reamenajare spaţii publice de agrement, parcuri noi.

Alte categorii de investiţii vizate sunt: construcţia şi consolidarea de locuinţe, pentru care au fost alocate fonduri în valoare de 13,72 milioane lei, modernizare reţele şi puncte termice, pentru care s-au acordat fonduri de 7,9 milioane lei sau modernizare, construcţie unităţi de învăţământ categorie care va beneficia de o finanţare în valoare de 5,6 milioane lei.

40 de obiective finanţate prin credit furnizor

Un număr de 40 de obiective de infrastructură vor fi finanţate prin credit furnizor. Obiectivele vizează modernizarea de străzi, reabilitare reţele de apă şi canalizare, reţele iluminat public, reabilitare bloc locuinţe sociale. Valoarea investiţiilor va însuma 63,48 milioane lei. Perioada de implementare este 2011 - 2014, ne-a precizat doamna Rodica Fărcăşan.

Totodată, proiectul integrat de dezvoltare urbană va beneficia de fonduri externe nerambursabile post-aderare în valoare de 40,87 milioane lei. Perioada de implementare este 2011-2013.

Un proiect de importanţă maximă pentru dezvoltarea turismului în zonă vizează reamanajarea şi conservarea cetăţii medievale Târgu Mureş. Proiectul va necesita o finanţare de 6,85 milioane lei şi va fi finanţat din fonduri externe nerambursabile post-aderare. Perioada de implementare este 2011 - 2014.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional