Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Investiţiile cuprinse în PIDU Botoşani vor transforma oraşul

I.D. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul alocat investiţiilor pentru acest an de către Primăria Botoşani se ridică la suma de 37,78 milioane lei, cu aproape un sfert mai mult în comparaţie cu anul precedent. Fondurile vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor de infrastructură de mediu, transport, reabilitare, amenajare a spaţiilor verzi şi a zonelor de agrement, potrivit domnului Ovidiu Iulian Portariuc, primarul Municipiului Botoşani.

    Primăria Botoşani se va axa în acest an pe implementarea proiectelor demarate în anii trecuţi pentru care au fost alocate 31,4 milioane lei. În scopul demarării de investiţii noi s-a alocat un buget de 4,52 milioane lei.

    Implementarea proiectelor din PIDU continuă

    Proiectele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Botoşani se ridică la o valoare de aproape 80 milioane lei. Lucrările sunt cuprinse în Programul Operaţional Regional, Axa 1, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană - Centre urbane". În acest an aceste investiţii vor beneficia de fonduri în valoare de 9,64 milioane lei de la bugetul local.

    PIDU Botoşani cuprinde cinci proiecte din care cele mai importante ce se află în implementare sunt:

    - Reabilitarea şi modernizarea străzilor inelului principal de circulaţie din Municipiul Botoşani - valoare totală 32,36 milioane lei;

    - Modernizare şi reabilitare accese pietonale şi carosabile, precum şi iluminat arhitectural în Municipiul Botoşani - valoare totală 31,99 milioane lei;

    - Reabilitarea, modernizarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, precum şi reabilitarea şi modernizarea iluminatului ornamental aferent acestora în municipiul Botoşani, - valoare totală 7,49 milioane lei.

    Mai mulţi turişti în Botoşani prin crearea parcului de agrement de la Cornişa

    Prin Axa 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului" a Programul Operaţional Regional 2007-2013 este finanţat proiectul privind crearea Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa, Botoşani. Valoarea totală a investiţiei va fi de 87,99 milioane lei.

    De asemenea pe segmentul de "spaţii verzi" prin sprijinul financiar al Administraţiei Fondului pentru Mediu se desfăşoară etapa a II-a a proiectul de reabilitare şi modernizare a grădinii publice Mihai Eminescu. Investiţia se ridică la1,05 milion lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1 milion lei;

    Reabilitarea a şapte străzi inclusă în bugetul pe 2013

    Dezvoltarea Municipiului Botoşani presupune şi reabilitarea infrastructurii stradale.

    O serie de străzi vor intra în lucrări în acest an cele mai mari investiţii în această direcţie fiind următoarele:

    - Reabilitare şi modernizare strada Primăverii, valoare estimată totală: 4,96 milioane lei, surse de finanţare: bugetul local, perioadă implementare 12 luni;

    - Reabilitare şi modernizare strada Maramureş, valoare estimată 1,14 milioane lei, surse de finanţare: bugetul local, perioadă implementare 12 luni;

    Alte străzi care vor intra în lucrări de reabilitare în acest an sunt: str. Crinilor, str. Alexandru cel Bun, str. Iulia Maniu, str. Ion Creangă, str. Drumul Tătarilor, str. Nicolae Iorga.

    Modernizarea sistemului de termoficare va duce la creşterea eficienţei energetice

    Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Botoşani va presupune costuri de 155,73 milioane lei. Proiectul beneficiază de o finanţare în valoare de 147,94 milioane lei prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013.

    Investiţia are în vedere conformarea la legislaţia de mediu şi creşterea eficienţei energetice.

    Prin acest proiect se vor instala echipamente noi pentru producerea energiei, se va realiza reabilitarea şi modernizarea tuturor echipamentelor şi instalaţiilor auxiliare, reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie şi se va realiza un sistem de monitorizare şi dispecerizare a datelor. Potrivit graficului, lucrările ar trebui să fie încheiate până la finele acestui an.

    În anul 2013 se vor realiza totodată lucrări de reabilitare şi modernizare a punctelor termice şi a reţelelor secundare în ansamblurile de locuinţe Bucovina, Eminescu 2, Griviţa 6, Teilor 1, Griviţa 5, Castel, Săvenilor, Pacea 2, Octav Băncilă 3, Pacea 3. Proiectul include serviciile de proiectare, reabilitare reţele şi montajul echipamentelor achiziţionate. Finanţarea alocată de la bugetul local pentru acest proiect în 2013 este de 1,92 milioane lei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional