Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitorii preferă Neptun-Olimp şi Costineşti pentru construcţia apartamentelor de vacanţă

F.A. Piaţa Imobiliară /

Investitorii preferă Neptun-Olimp şi Costineşti pentru construcţia apartamentelor de vacanţă

Staţiunile Neptun-Olimp şi Costineşti au cunoscut, în ultimul an, o puternică dezvoltare a cartierelor cu apartamente de vacanţă. Noile imobile au un regim foarte variat de înălţime, de la 3-4 etaje, la 10-12 niveluri. Având în vedere suprafeţele tranzacţionate în acest an pentru noi dezvoltări rezidenţiale, agenţii imobiliari locali susţin că în următoarea perioadă numărul cartierelor va creşte considerabil şi vor apărea şi primele proiecte de amploare.

Dezvoltatorii se bat pe terenurile din Neptun şi Olimp

Primele blocuri turn cu apartamente de vacanţă din Neptun şi Olimp au intrat în execuţie în acest an, iar cupărătorii au primit bine această ofertă de locuinţe. Apetitul investitorilor a crescut, dar terenurile pe care pot fi ridicate imobile înalte în zonă se împuţinează pe zi ce trece. Proiecte au apărut în nordul Olimpului, dar şi în Neptun, lângă plajă.

Potrivit "Callatis Investment", preţurile terenurilor pentru construcţia de blocuri sunt între 60-70 de euro în Neptun şi între 30-40 de euro/mp în Olimp. Aceste suprafeţe au câteva mii de metri pătraţi. Unii investitori şi-au mai îndreptat atenţia şi asupra porţiunii dintre Olimp şi 23 August, unde vastele suprafeţe de teren nu beneficiază de utilităţi. Tranzacţiile sunt de ordinul a câtorva hectare, iar preţul ajunge şi la 30 de euro/mp dacă lotul de teren este bine amplasat. Florin Răican, directorul agenţiei "Callatis Investment", crede că în următorii ani vor apărea foarte multe blocuri în zonă, care beneficiază de multă verdeaţă, dar şi de prezenţa lacurilor.

Daniela Mureşan, directorul general al agenţiei imobiliare "Free Land", ne-a declarat că s-au făcut şi tranzacţii de 5-7 hectare pentru dezvoltări rezidenţiale în nordul zonei Neptun-Olimp, la preţuri începând de la 45 de euro/mp. Domnia sa susţine că din toamnă vor demara două proiecte rezidenţiale imense de 800, respectiv 1.000 de apartamente noi în zona menţionată. Investitorii sunt încântaţi de zonă datorită prezenţei lacurilor şi a pădurii Comorova. "Cred că va fi o explozie de apartamente de vacanţă în următorii ani, între nordul Olimpului şi drumul naţional", apreciază repre-zentantul "Free Land".

Costineştiul este înţesat de blocuri noi

La rândul său, Costineştiul cunoaşte o dezvoltare puternică pe segmentul vilelor şi blocurilor cu apartamente noi. Daniela Mureşan susţine că în această toamnă va demara şi un proiect rezidenţial mai amplu cu două blocuri de aproximativ 200 de apartamente de vacanţă.

Mihaela Neagu, reprezentantul agenţiei "Euro Imobiliare", ne-a declarat că localitatea mai dispune de terenuri libere pentru construcţia de pensiuni şi hoteluri, dar şi de blocuri noi. Loturile intravilane costă între 50 şi 70 de euro/mp, iar cele extravilane, cu suprafeţe de câteva hectare ajung de la 2-3 euro/mp la 15-20 de euro/mp în funcţie de distanţa de plajă. Terenurile mici din imediata apropiere a mării ajung şi la 250 de euro/mp. Doamna Neagu ne-a spus că cei care construiesc blocuri noi preferă zona Epavei şi cea a hotelului Forum. Apartamentele au una până la trei camere. Preţurile de vânzare variază între 75.000 şi 150.000 de euro, în funcţie de dotări şi suprafaţă.

Potrivit agenţiei imobiliare "Arcada Euro", cinci noi proiecte rezidenţiale vor demara în această toamnă. Patru sunt localizate în zona Epavei şi unul în zona Forum (circa 60 de unităţi locative). Preţurile de vânzare ajung şi până la 1.600 de euro/mp suprafaţă construită. Apartamentele au una până la trei camere şi suprafeţe între 37 şi 114 mp.

Terenurile din zona Forum costă între 100 şi 250 de euro/mp. Reprezentanţii "Arcada Euro" susţin că loturile libere din zona Epavei au preţuri între 85 şi 150 de euro/mp. Bucureştenii cu dare de mână cumpără terenuri mici pentru construcţia de case de vacanţă la preţuri între 160 şi 200 de euro/mp, situate în zona rezidenţială a Costineştiului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional