Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INVESTIŢII AEROPORTURIAeroportul Craiova: Investiţii în derulare de peste 40 milioane lei

F.A. Investiţii /

Aeroportul Craiova: Investiţii în derulare de peste 40 milioane lei

Începând cu anul 2009, Aero­portul Craiova este într-un amplu proces de modernizare şi dezvoltare. Astfel, sunt în derulare investiţii în cadrul etapei I de modernizare în valoare de 13,5 milioane de lei. Finanţarea este asigurată de Consiliul Judeţean Dolj. Licitaţia a fost câştigată şi lucrările sunt executate de asociaţia "Atlas" SA Craiova - "Polystart" SRL Craiova, ne-a precizat domnul Mircea Dumitru, director general al Aeroportului Craiova.

Prima etapă prevede modernizarea terminalului de plecări, construirea unui nou turn de control, realizarea unei galerii pietonale care să facă legătura între terminale şi modernizarea terminalului de sosiri. Suprafaţa totală construită este de 2.530 mp.

În decembrie 2010 s-au dat în funcţiune terminalele de plecări şi sosiri, respectiv galeria pietonală. Lucrările la turnul de control urmează să se finalizeze la sfârşitul lunii septembrie 2011.

Etapa a II-a se va finaliza în 2012

A doua etapă de modernizare a Aeroportului are o valoare totală de 16,13 milioane lei.

Finanţarea este asigurată de CJ Dolj. Licitaţia a fost câştigată şi lucrările sunt executate de asociaţia "Polystart" SRL Craiova - "Atlas" SA Craiova - "Aedilia Proiect" SRL Craiova. Termenul de finalizarea lucrărilor este 30 mai 2012.

Lucrările presupun extinderea suprafeţei construite a parterului cu 1.992 mp şi extinderea etajului cu 1.578 mp. Ca urmare a extinderii, suprafaţa construită totală va fi de 4.447 mp, iar suprafaţa desfăşurată va fi de 7.177 mp, mai spune domnul Dumitru.

În paralel, sunt în derulare şi alte investiţii. Astfel, pentru construcţia remiză PSI, valoarea investiţiei este de 2,25 milioane lei. Finanţarea este asigurată de CJ Dolj. Licitaţia a fost câştigată şi lucrările sunt executate de "Atlas" SA Craiova. Remiza PSI va avea o suprafaţă construită de 531 mp şi va include o zonă de garare şi o zonă administrativă. Depozitul de apă a remizei va avea: două puţuri de apă de mare adâncime, un rezervor de apă de 210 mc, o staţie de pompare pentru alimentarea inelului de incendiu a platformei de îmbarcare - debarcare şi alimentarea concomitentă a trei maşini de pompieri. Lucrările urmau să fie finalizate la data de 30 iunie 2011.

Pentru realizarea Inelului Incendiu la Platforma Îmbarcare - Debarcare - valoarea investiţiei este de 300.000 lei. Finanţarea este asigurată tot de CJ Dolj. Licitaţia a fost câştigată şi lucrările sunt executate de "Atlas" SA Craiova. Termenul de finalizare este 30 iulie 2011.

De asemenea, în perioada 2008-2011 s-au achiziţionat sau sunt în curs de achiziţionare autospeciale şi echipamente aeroportuare, în valoare de aproximativ 8 milioane lei, costuri suportate tot de CJ Dolj, menţionează sursa citată.

Mai sunt necesare investiţii de 18 milioane euro

Pentru modernizarea şi extinderea Aeroportului Craiova mai sunt necesare şi lucrări de reabilitarea şi modernizare a infrastructurii de mişcare. Valoarea proiectului este de circa 18 milioane euro. Proiectul include repararea dalelor de beton existente pe pista de aterizare - decolare, a căilor de rulare şi a platformei de îmbarcare - debarcare, extinderea platformei de îmbarcare - debarcare cu 16.000 mp, aplicarea unui covor asfaltic pe pista de aterizare -decolare, căile de rulare şi platforma de îmbarcare - debarcare, instalarea unui sistem de balizaj CAT II, respectiv marcarea şi inscripţionarea infra­structurii de mişcare.

Pentru finanţarea acestui proiect se aşteaptă lansarea programului cu finanţare europeană POS-T secţiunea- 2.4 aeroporturi, mai spune domnia sa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional