Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INVESTIŢII AEROPORTURIAeroportul "Delta Dunării" Tulcea

F.A. Investiţii /

Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea

Va demara studiul de fezabilitate pentru modernizarea suprafeţelor de mişcare

Modernizarea şi extinderea Aero­portului "Delta Dunării" reprezintă un obiectiv principal pentru dezvoltarea economică şi socială a judeţului Tulcea, astfel încât acesta să se reflecte pe piaţa aviaţiei civile "ca unul din principalele aeroporturi ale ţării în ceea ce priveşte traficul intern şi internaţional de pasageri şi marfă", aducând beneficii pentru judeţ şi zonele limitrofe pe care acesta le deserveşte (Galaţi, Brăila, Vrancea, Republica Moldova - Cahul, Odessa şi Reni - Ucraina), ne-au precizat reprezentanţii R.A. Aeroportul Tulcea.

Ca urmare a creşterii traficului în perioada 2008 - 2010, dar şi a diversificării categoriilor de aeronave ce utilizează Aeroportul, se impune modernizarea infrastructurii existente a regiei. În acest sens sunt prevăzute trei priorităţi:

- Demararea proiectului de întocmire a Studiului de fezabilitate pentru modernizarea suprafeţelor de mişcare, element fundamental pentru accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Sectorial Transport;

- Ducerea la îndeplinire a cerinţelor ce derivă din Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 891/2010 privind aprobarea certificării ca aeroport deschis traficului internaţional al Aeroportului "Delta Dunării" Tulcea, respectiv asigurarea tuturor cerinţelor conform Catalogului Schengen (reconversia funcţională a clădirii administrative - amenajare spaţii şi utilităţi necesare pentru punctul de trecere a frontierei de stat, remiza tehnica şi P.S.I. etc.);

- Completarea echipamentelor de platformă cu alte echipamente specifice (scări avion, maşină PSI, încărcător paleţi, utilaje întreţinere suprafeţe de mişcare etc.).

"Pentru îndeplinirea obiectivelor investiţionale, alături de Consiliul Judeţean Tulcea se caută cele mai viabile surse financiare. Suntem deschişi în a discuta cu parteneri care doresc să activeze pe segmentul aviaţiei civile, un domeniu în plină dezvoltare", mai spun reprezentanţii R.A. Aeroportul Tulcea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional